Αποζημίωση 250.000 ευρώ στην Κούνεβα

kouneva

Εργατικό ατύχημα χαρακτήρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου 2008. Στην πρωτόδικη απόφαση το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ στην παθούσα από την εταιρεία «Οικομέτ», από τα οποία μπορεί να εισπράξει μόνο τα 80.000 ευρώ μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Η δίκη έγινε 05/02/2013 και αναμένεται να συνεχιστεί στο εφετείο.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης της κ. Κούνεβα Σταυρούλα Βολτέα, που έχει αναλάβει το αστικό μέρος της υπόθεσης, το δικαστήριο δέχτηκε ως σκεπτικό ότι η επίθεση έγινε αμέσως μετά την αποχώρησή της από την εργασία της κι ενώ η ίδια είχε ζητήσει επίμονα από τους εργοδότες της, την εταιρεία καθαρισμού «Οικομέτ» στον ΗΣΑΠ, αλλαγή βάρδιας (από νυχτερινή σε πρωινή) και την τοποθέτησή της σε σταθμό πιο κοντά στην κατοικία της.

Η κ. Κούνεβα, που ήταν γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και είχε συνδικαλιστική δράση, πριν από την επίθεση είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της.

Το βιτριόλι της προκάλεσε σημαντικές βλάβες τόσο στα εξωτερικά όσα και στα εσωτερικά της όργανα και υποβάλλεται σε συνεχείς επεμβάσεις στν εξωτερικό.

Έως τώρα οι δράστες της επίθεσης δεν έχουν εντοπιστεί.