, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΑΠΘ: Εορτασμός 26ης Οκτωβρίου παρουσία της ΠτΔ και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ç ÐôÄ Êáôåñßíá Óáêåëëáñïðïõëïõ,ðñáãìáôïðïéåß ôñéÞìåñç åðßóçìç óôçí Êýðñï.Óôéãìéüôõðá áðü ôçí 1ç çìÝñá,óôï ðñïåäñéêü ÌÝãáñï, ÄåõôÝñá 21 Óåðôåìâñßïõ 2020 (EUROKINISSI/Ã.Ô ÐÑÏÅÄÑÉÁ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ/ ÈÏÄÙÑÇÓ ÌÁÍÏËÏÐÏÕËÏÓ)

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 109ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, στις 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Την τελετή θα ανοίξει η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού. Θα ακολουθήσουν η προσφώνηση του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Χρήστο Ζερεφό, με τίτλο «Η σημασία των κλιματικών συνθηκών στον υπεράνθρωπο ηρωισμό των Ελλήνων στα χρόνια της Παλιγγενεσίας και στο Έπος του ’40».

Στη συνέχεια, στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, συνοδεία οργανικού συνόλου φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη.

Η τελετή του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό Ύμνο από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ.

Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. Για την είσοδο στον χώρο της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Θα υπάρχει απευθείας διαδικτυακή μετάδοση της εκδήλωσης στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.auth.gr/video/video-episimos-eortasmos-tis-imeras-toy-po/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.