, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Αργυρούπολη – Συνταγματάρχης: «Έκανα τις ληστείες γιατί είχα οικονομικά προβλήματα»

Ο συνταγματάρχης, επιχείρησε να δικαιολογήσει στους αξιωματικούς του Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, τις πράξεις του: «Έκανα τις ληστείες γιατί είχα οικονομικά προβλήματα. Δεν είχα συνεργό, πάρκαρα το αυτοκίνητο μου μερικά τετράγωνα πιο κάτω και πήγαινα με τη χειροβομβίδα. Έφευγα με τα πόδια από την τράπεζα και στη συνέχεια επιβιβαζόμουν στο αυτοκίνητο».

Ο 53χρονος συνταγματάρχης, πατέρας ενός παιδιού, τον τελευταίο μήνα είχε ληστέψει με χειροβομβίδα τράπεζες στη Νέα Σμύρνη και τη Δάφνη, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες επιθέσεις.

Ο 53χρονος, υπηρετούσε σε οικονομική υπηρεσία του Στρατού στην Αττική, το τελευταίο διάστημα είχε πέσει σε δυσμένεια καθώς σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και οι πληροφορίες λένε πως είχε μπει στη διαδικασία της αποστρατείας στις επόμενες κρίσεις.

Ο «μοναχικός ληστής με τη χειροβομβίδα» όπως τον αποκαλούσαν οι αστυνομικοί, είχε μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας και έτσι, όταν χτύπησε στις 09:40 το υποκατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους με την απειλή χειροβομβίδας, κινήθηκαν άμεσα, τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες.