, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αρναούτογλου: Τι είναι οι «κύλινδροι χιονιού»

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» προκάλεσε χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία να παρατηρηθεί το φαινόμενο των «κυλίνδρων χιονιού».

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου έγραψε στο Facebook για το συγκεκριμένο εντυπωσιακό φαινόμενο, για το πότε παρατηρείται και για το πώς εμφανίζεται.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Εκτός από τα… χιονοσούρια, υπάρχουν και οι κύλινδροι χιονιού!! Οι κύλινδροι χιονιού είναι ένα φυσικό φαινόμενο στο οποίο οι κυλινδρικές χιονόμπαλες σχηματίζονται από τον άνεμο που παρασέρνει το χιόνι.

Προκειμένου να τεθούν οι κύλινδροι σε κίνηση, ο άνεμος πρέπει να είναι αρκετά αλλά όχι πολύ ισχυρός και το ανώτερο στρώμα του χιονιού πρέπει να έχει θερμοκρασίες ελαφρώς πάνω από το μηδέν αλλά όχι παραπάνω! Σε αυτές τις συνθήκες, το χιόνι μπορεί να παραμορφωθεί από τον άνεμο μερικώς μεν λιωμένο, αλλά όχι εντελώς!!! Τόσο-όσο σε όλα δηλαδή».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.