, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Ασφαλείς και αποτελεσματικοί τρόποι για να φλερτάρετε

Η ερωτοτροπία περιλαμβάνει επαφή και συζήτηση. Αλλά στον σημερινό κόσμο, έχοντας επίγνωση της έμφασης στον σεβασμό των ορίων και των κοινωνικών κανόνων, πώς ξεκινάτε τη δέσμευση με έναν τρόπο που είναι τόσο ελκυστικός όσο και αποτελεσματικός; Η έρευνα μας δίνει κάποιες ιδέες.

Η τέχνη του μοντέρνου φλερτ

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν «κρυφά σήματα που στέλνονται μεταξύ ατόμων για να υποδείξουν το σεξουαλικό ενδιαφέρον και να ξεκινήσουν την ερωτοτροπία». Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι η καλή μη λεκτική συμπεριφορά, η ευφυΐα και η ήπια προσέγγιση. Σχετικά με τις διαφορές των φύλων, οι γυναίκες αξιολογούν συνήθως μια ήπια προσέγγιση ως πιο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται σε αυτές, ενώ οι άνδρες την καλή εμφάνιση. Σχετικά με τις ηλικιακές διαφορές, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνήθως βρίσκουν την «ευγενική προσέγγιση» πιο αποτελεσματική.

Δεδομένου ότι η ευφυΐα είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες, παίζει ρόλο το πώς εκφράζεται κανείς, που περιλαμβάνει το να είναι καλός με τα λόγια και να έχει αίσθηση του χιούμορ. Το χιούμορ σχετίζεται με την ευφυΐα.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα, η «ευγενική προσέγγιση», η «ευθυμία» και το «έντονο ενδιαφέρον και ο ρομαντισμός» λειτουργούν ως παράγοντες που μεταφέρουν πληροφορίες για τον χαρακτήρα. Ενώ η «ευγενική προσέγγιση» περιλαμβάνει την «ωριμότητα», τη «σοβαρότητα», τη «διακριτικότητα», τον «καλό χαρακτήρα» και την «ευγένεια».

Οι άνδρες και οι γυναίκες ερμηνεύουν το φλερτ διαφορετικά

Οι γυναίκες θεωρούν πιο σημαντικό το ενδιαφέρον του συντρόφου τους και δίνουν έμφαση στο «θάρρος και την αποφασιστικότητα», στο «έντονο ενδιαφέρον και τον ρομαντισμό» από τους άνδρες. Επίσης, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο προσέγγισης ενός υποψήφιου συντρόφου. Αυτός ο παράγοντας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη διαφορά φύλου στα αποτελέσματα ερευνών, και αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες ερμηνεύουν αυτό τον παράγοντα ως έκφραση γνήσιου ενδιαφέροντος.

Αργά και σταθερά βήματα

Αναγνωρίζοντας ένα ευρύτερο σύνολο ερευνών για το φλερτ, όταν πρόκειται για επιλογή στρατηγικής για φλερτ, δεν υπάρχει μια ενιαία συνταγή για όλους. Οι άνθρωποι αναζητούν διαφορετικά χαρακτηριστικά σε έναν περιστασιακό, σε αντίθεση με έναν μακροχρόνιο σύντροφο, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των χαρακτηριστικών που εντόπισαν.

Σε όλες τις περιπτώσεις, αφιερώνοντας χρόνο για να γνωρίσετε κάποιον, θα διευκολύνει μια σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και το αμοιβαίο ενδιαφέρον. Αργές και σταθερές κινήσεις οδηγούν στην επιτυχία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL