, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΑΣΟΕΕ: Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση κουκουλοφόρων στον καθηγητή

H σύλληψη της ομάδας των κουκουλοφόρων για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή χθες στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, αποτελεί προτεραιότητα για τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες φοιτητών, κάμερες και κινητά τηλέφωνα, να σκιαγραφήσουν το προφίλ της ομάδας και να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν αλλά και πως κατάφεραν να μπουν μέσα στην αίθουσα.

Επίσης προσπαθούν να διερευνήσουν τα κίνητρα των δραστών. Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, περιμένουν να δουν αν υπάρχει ανάληψη ευθύνης σε σαιτ συγκεκριμένου χώρου. Ψάχνουν δε, να δουν, ποιοι γνώριζαν τις δικαστικές διαμάχες που είχε τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής και αν ήθελαν για αυτό τον λόγο να του επιτεθούν. Επίσης οι αστυνομικοί ερευνούν και την μαρτυρία του καθηγητή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο καθηγητής που δέχτηκε την επίθεση φέρεται, μιλώντας στους αστυνομικούς, να συνδέει το περιστατικό με τρεις μάρτυρες της κατηγορίας, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε υπόθεση τοκογλυφίας. Μάλιστα, φέρεται να έκανε λόγο για «κατευθυνόμενη επίθεση» εναντίον του.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, από την αστυνομία συνδέουν την επίθεση με μια εκκρεμή δικαστική έρευνα. Πρόκειται για υπόθεση, αρχικά οικονομικού εγκλήματος και, στη συνέχεια, έρευνας για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο ίδιος ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος αρχικά από την περίοδο 2018-2019 για μια υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό «τρικ» της «πυραμίδας».

Όμως, στη συνέχεια υπήρξαν και νεότερα στοιχεία από καταθέσεις τριών καθηγητών. Ο ένας από αυτούς ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, είχε διαπιστώσει ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Μάλιστα, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπήρξε και νέα δικαστική έρευνα και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών να συνδέεται με την επίθεση.

Σοκάρει η περιγραφή του καθηγητή

Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς η επίθεση σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε μάθημα στο αμφιθέατρο. Στεκόταν στο κέντρο της αιθούσης όταν ξαφνικά δυο ομάδες περίπου 20 ατόμων που μπούκαραν ταυτόχρονα από τις δυο εισόδους, κυκλωτικά, όρμησαν πάνω του, βρίζοντας τον χυδαία και χτυπώντας τον με μπουνιές και κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι. «Τα έχασα και δεν κατάλαβα την αιτία» είπε ο καθηγητής για να προσθέσει πως «οι δράστες φορούσαν μάσκες για τον κοροναιό και κουκούλες» ενώ κάποιοι φοιτητές έπεσαν πάνω στους κουκουλοφόρους για να τον προστατεύσουν. Μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν ενώ ο καθηγητής οδηγήθηκε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, πήγε στον Ευαγγελισμό όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις ενώ οι αστυνομικοί του έδωσαν και την παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.