Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες

kairos 4
Φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης
Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αλλά και περιόδους ηλιοφάνειας κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 23 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά η μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού θα φτάσει κατά τόπους τους 25 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις αλλά το βράδυ και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.  Αστατο καιρό με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με την ίδια ένταση.  Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου αλλά από το απόγευμα θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.
Πηγή: meteo.gr