, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Γιατροί" και "δικηγόροι" εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη!

astynomia
Χειροπέδες έβαλαν οι αστυνομικοί σε δυο μέλη συμμορίας που είχαν σύστημα να εξαπατούν ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη, προσποιούμενοι άλλοτε τους δικηγόρους και άλλοτε τους γιατρούς για να αποσπούν χρηματικά ποσά, με διάφορα προσχήματα.
Συγκεκριμένα, η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο μελών συμμορίας, που δραστηριοποιείται στην εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών.
Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 31 και 25 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, ενώ σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος των υπολοίπων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σύστασης Συμμορίας, της Απόπειρας Απατών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της Αντίστασης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, άλλοτε προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.
Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης και αυτή τη φορά ένας εξ’ αυτών προσποιούμενος τον αστυνομικό, απογευματινές ώρες της (28-11-2015), αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 89χρονη γυναίκα, με σκοπό να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (50.000) ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να εξαπατήσουν δύο ακόμη ηλικιωμένες γυναίκες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.