, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά των εργατών στη Μανωλάδα

manolada
Αθώους κήρυξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας τους δύο από τους τέσσερις κατηγορουμένους για την επίθεση κατά μεταναστών στα χωράφια της Μανωλάδας, τον Απρίλιο του 2013. Οι μετανάστες ζητούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και αρνούνταν να εργαστούν.
Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον έμπορο φράουλας Νίκο Βαγγελάτο και τον έναν από τους επιστάτες του, τον Κώστα Χαλούλο και ενόχους τους άλλους δυο επιστάτες τον Γεώργιο Χαλούλο για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και τον Θεόδωρο Αποστολόπουλο για απλή συνέργεια σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες δια παραλείψεως, καθώς δεν απέτρεψε το περιστατικό.
Χθες, η Εισαγγελέας της έδρας κα. Διονυσία Παπαδοπούλου είχε ζητήσει την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων.
Στον Γιώργο Χαλούλο επιβλήθηκαν 10 χρόνια φυλάκισης, ποινή που είναι πληρωτέα, μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ στον Θεόδωρο Αποστολόπουλο επιβλήθηκαν οκτώ χρόνια και επτά μήνες. Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα γεγονός που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Απριλίου του 2013, περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα σύμφωνα με μαρτυρίες των θυμάτων τουλάχιστον τρία άτομα με κυνηγετικές καραμπίνες άρχισαν ξαφνικά να τους πυροβολούν. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους εργάτες αιμόφυρτους να προσπαθούν να κρυφτούν στα διπλανά χωράφια και τους οπλοφόρους να τους κυνηγούν.
Στο άκουσμα της απόφασης μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και συλλόγων στήριξης των μεταναστών εργατών προχώρησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Γούναρη έξω από τα δικαστήρια.