, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο δάσκαλος που δικάστηκε για ασέλγεια σε μαθήτρια

dikastiria
Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε 50χρονος δάσκαλος, που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας. Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία τον αθώωσε για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που του απέδιδε το κατηγορητήριο.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κατέθεσαν οι γονείς της 15χρονης -σήμερα- μαθήτριας, που, μεταφέροντας όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η κόρη τους, είπαν ότι ο δάσκαλος ασελγούσε επί δύο χρόνια και δύο μήνες σε βάρος του κοριτσιού. Ειδικότερα δε, το διάστημα που η μαθήτρια φοιτούσε στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μέχρι την Α’ τάξη του Γυμνασίου.
Η καταγγέλλουσα μαθήτρια, πάντως, δεν εξετάστηκε από το δικαστήριο. Κατά πληροφορίες, στην απολογία του, ο 50χρονος, που ήταν πρώην υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου των Σερρών, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα όσα κατήγγειλε η ανήλικη ήταν αποκύημα της φαντασίας της κι ότι ήταν ερωτευμένη μαζί του, αλλά ο ίδιος δεν ενέδωσε.
Η εισαγγελέας της έδρας Φωτεινή Κρεωνίδου πρότεινε να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, αλλά τελικά το δικαστήριο, με ψήφους 5-2 (μειοψήφησαν η προεδρεύουσα κι ένας πλημμελειοδίκης), τον έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών.
Η υπόθεση είδε πέρσι το καλοκαίρι το “φως” της δημοσιότητας, λίγες μέρες αφότου είχε συλληφθεί για ανάλογες πράξεις άλλος εκπαιδευτικός, πάλι στο νομό Σερρών. Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 50χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και κρατείτο μέχρι τη δίκη.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.