, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

"Αχταρμάς μέτρων και χωρίς σχέδιο…"

papadopoulos-panagiotis-veth
Οδοστρωτήρα χαρακτηρίζει το νέο ασφαλιστικό που ψήφισε, χθες, η κυβέρνηση μετά από διαπραγμάτευση έξι μηνών με το κουαρτέτο, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν εξοντωτικό νόμο σε βάρος της μικρομεσαίας τάξης και της επιχειρηματικότητας. «Παρά τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου και του επιμελητηριακού θεσμού η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι οδηγεί την κοινωνία στην εξαθλίωση και στην πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος, εντούτοις προχώρησε στην ψήφιση ενός φοροληστρικού ασφαλιστικού που υπονομεύει οτιδήποτε παραγωγικό και δημιουργικό εξακολουθεί να υφίσταται στην Ελλάδα» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλλουν άνω του 65% των εσόδων τους για νέες υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.
«Θα πρέπει να πάψουν οι κυβερνώντες να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε στην αναζήτηση νέων μέτρων σε βάρος μίας ισοπεδωμένης κοινωνίας, που δεν έχει τίποτε άλλο να δώσει. Συνεχώς τρώμε από τις σάρκες μας και διαχειριζόμαστε τα προβλήματα χωρίς να δίνουμε λύσεις, διολισθαίνοντας ως χώρα καθημερινά» σχολιάζει ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι δυστυχώς τα δύσκολα δεν τελειώνουν, ούτε απογειωνόμαστε προς την ανάπτυξη, όπως κάποιοι αρέσκονται να λένε, καθώς έπεται και συνέχεια, φοροεπιδρομών από τα άγνωστα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ με τον “αυτόματο κόφτη” του ΔΝΤ, που θα ανεβάσει τον λογαριασμό στα επίπεδα των 9 δισ. ευρώ.
«Οι κυβερνώντες προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες πολίτες ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα,  ωστόσο ο αχταρμάς μέτρων, χωρίς σχέδιο, που εξοντώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, από την οποία πάντα η πολιτεία κάνει γενναία αφαίμαξη, δεν αποτελεί, μεταρρύθμιση. Η αύξηση της φορολόγησης των ΜμΕ από το 26% στο 29% και η αύξηση έμμεσων φόρων δεν αποτελούν μεταρρύθμιση. H μικρομεσαία τάξη που με τόση ευκολία, η κυβέρνηση εξαθλιώνει, δεν βρίσκεται μεταξύ των πλουσίων της λίστας Forbes. Αντιθέτως είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι, που παράγουν πλούτο και δημιουργούν θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας ότι ο αντιασφαλιστικός νόμος που ψηφίστηκε χθες, δεν θα γεμίσει τα ταμεία, απλά γονατίζει την κοινωνία και μοιράζει τη μιζέρια δημιουργώντας απαισιοδοξία και αβεβαιότητα.