, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο ΥΜΑΘ η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ)

kolia

Του Βαγγέλη Στολάκη 
Συνεπής στο ραντεβού της, η βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά έφτασε στις 9:30 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή σκυτάλης. Να σημειώσουμε ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το ΥΜΑΘ εντάσσεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σε δηλώσεις της σχετικά με την υποβάθμιση του ΥΜΑΘ σε υφυπουργείο η κυρία Κόλλια Τσαρουχά, τόνισε ότι σημασία έχουν οι αρμοδιότητες και το παραγόμενο έργο και όχι ο τίτλος, επιμένοντας στην αυτοτέλεια του υπουργείου.
«Θέλω να φανώ αντάξια της τιμής που μου έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος», δήλωσε η υπουργός.
Ερωτώμενη για θέματα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη, τόνισε «το ΜΕΤΡΟ δεν ακυρώνεται, τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού».
Στο ΥΜΑΘ για την τελετή παράδοσης- παραλαβής, την κ. Κόλλια Τσαρουχά υποδέχτηκαν ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, και ο επίσης πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Θεόδωρος Καράογλου που είναι προσωπικός φίλος της υπουργού. Από την πλευρά του ο κ. Ορφανός της ευχήθηκε «καλή δύναμη», με την ίδια να λέει χαρακτηριστικά, «θα φροντίσουμε να γίνει ότι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε» και τον κ. Ορφανό να απαντά πως «όλα όσα έπρεπε να γίνουν έχουν γίνει».
Τη νέα υπουργό περίμεναν για να την υποδεχτούν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρης καθώς και πλήθος φορέων και δυνάμεων ασφαλείας.
paradosh- paralavh paradosh3 paradosh4 paradosh5 paradosi- paralavh2
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.