, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

"Αύριο να μην χειρουργήσουμε, να μην εξετάσουμε για τέσσερις ώρες"

farmakeia
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στον Λευκό Πύργο.
Όπως ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τα φαρμακεία της πόλης θα μείνουν κλειστά από τις 11:00 έως τις 14:00.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του καλεί τα μέλη του να μην χειρουργήσουν, να μην εξετάσουν ασθενείς και να μην ανοίξουν τα ιατρεία τους από τις 11:00 έως τις 15:00 προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία.
“Η αντίδραση φέρνει αποτελέσματα και ήδη προβλέφθηκε στο σχέδιο του ασφαλιστικού νόμου η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, που δεν περιλαμβανόταν αρχικά” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας: “Ο δρόμος όμως είναι μακρύς και καθώς όλη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, οι πιο αδρανείς θα έχουν τις περισσότερες απώλειες και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις. Μέχρι σήμερα οι πιο αδρανείς είμαστε εμείς οι γιατροί.
Οι στόχοι μας απαιτούν προσπάθεια απ’ όλους και δράσεις που γνωρίζουμε, ότι οι περισσότεροι από εμάς δικαίως αντιπαθούμε.
Αύριο θα πρέπει να διαδηλώσουμε όλοι, στις 12:00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου.
Από τις 11:00 έως τις 15:00 να μην χειρουργήσουμε, να μην εξετάσουμε, να μην ανοίξουμε τα ιατρεία μας. Εμείς όλοι, από τον καθηγητή του πανεπιστημίου μέχρι τον ειδικευόμενο, το προσωπικό μας, τους συνεργάτες μας, ακόμη και τις οικογένειές μας.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΕΥΤΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ –ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ.
ΑΥΡΙΟ 11:00-15:00 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΥΡΙΟ 12:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.”