13:29, Τρίτη
16 Αυγούστου 2022

Αυτά είναι τα ντοκουμέντα για τη δράση και τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Νέα ντοκουμέντα με σοκαριστικά στοιχεία για τη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στα χέρια των δύο ειδικών ανακριτριών, της Ιωάννας Κλάπα και της Μαρίας Δημητροπούλου, οι οποίες διενεργούν τη σχετική ανάκριση.

Συγκεκριμένα, οι ανακρίτριες εξετάζουν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, να χαιρετά ναζιστικά μαζί με τον βουλευτή Γιώργο Γερμενή κατά τη διάρκεια ορκωμοσίας νέων μελών.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνεται απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου όπου, ευρισκόμενος σε ταβέρνα, αναφέρει σε μέλη της Χρυσής Αυγής: «Εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες οι εθνικιστές η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο, είμαστε όλα αυτά. Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο κοινοβούλιο ή να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες και τελειωμένες αλλά να τους τελειώσουμε μια για πάντα».

Στο προαναφερθέν βίντεο της ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής, φαίνονται επίσης νεοσύλλεκτα μέλη, παρουσία των Μιχαλολιάκου και Γερμενή, να χαιρετούν ναζιστικά ενώ ακούγεται και το εξής: «Όσοι γκρινιάζουν αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ είναι σκουλήκια και αξίζει να τους πατήσουμε».

Ακόμη, νέο μέλος της Χρυσής Αυγής ακούγεται να λέει: «Είμαι Χρυσή αυγή γιατί είμαι Έλληνας επαναστάτης. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Την πρώτη μέρα της κρίσης μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών….Δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται από αριστερά ή δεξιά γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό».

Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα, είχαν κατασχεθεί από το πρώτο στάδιο της ανάκρισης, αλλά μόλις πριν από λίγα 24ωρα ολοκληρώθηκε η επεξεργασία τους από τα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι αυτά διαβάστηκαν πρόσφατα στις κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου.

Πρόκειται κυρίως για υλικό που κατασχέθηκε από τις αρχές από υπολογιστές κατηγορουμένων βουλευτών κατά τη διάρκεια εφόδων που έγιναν στα σπίτια και τα γραφεία τους.

xrisiaygih5

xrisiaygih3

xrisiaygih1 (1)

xrisiaygih1