, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτή είναι οριστικά η θέση που καταλαμβάνει ο Μ. Σφακιανάκης

sfakianakisΝέα τροπή πήρε η υπόθεση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη αφότου έγινε δεκτή η προσφυγή του για ακύρωση της μετάθεσής του στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.
Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα από το αρχηγείο, με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.
Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη, καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.
Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές σε βάρος του κ. Σφακιανάκη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα την οποία έχουν αφήσει ελεύθερη οι αγρότες από την ελληνική πλευρά αλλά παραμένει κλειστή από την πλευρά της Βουλγαρίας.
Σημειώνεται ότι η απομάκρυνση του κ. Σφακιανάκη από τη θέση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των κρίσεων της ΕΛΑΣ, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.