, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτο είναι το ξενοδοχείο της Αθήνας που ενδιαφέρει τον Ιβάν Σαββίδη

ksenodoxeio-reception
Στις 13 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο κρίσιμος πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Athens Ledra. Σε τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα μεταξύ του εκπροσώπου της εταιρίας, των εργαζομένων και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, τονίστηκε για άλλη μια φορά η απαράδεκτη στάση της ιδιοκτησίας, που αρνείται να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους.
Πάντως, ούτε το υπουργείο Εργασίας έχει καταβάλλει στους περίπου 200 εργαζόμενους που είναι μήνες απλήρωτοι το επίδομα επίσχεσης, παρά το γεγονός ότι έχει ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες για τη χορήγησή του. Σε κάθε περίπτωση, όπως γράφει  το dikaiologitika.gr εξετάζονται οι διαδικασίες για να καταστεί δυνατή η επίσπευση όλων των προϋποθέσεων για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων, οι οποίες εστιάζονται στην πληρωμή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων και στην προστασία θέσεων εργασίας.
Στο σκέλος του πλειστηριασμού, από παράγοντες της αγοράς εκτιμάται ότι με ένα τίμημα στα επίπεδα των 48 εκατ. ευρώ, είναι εφικτό να υπάρξει εξόφληση τόσο των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων (περίπου 5 εκατ. ευρώ), όσο και των οφειλών προς τις τράπεζες και το ΙΚΑ. Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τον κ. Ιβάν Σαββίδη, μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.