, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτοί είναι οι Ελληνες που διασώθηκαν. Νέα λίστα…

ploio 6

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, ελικόπτερο “Sikorsky” του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε εννέα  Έλληνες επιβαίνοντες από το “NORMAN ATLANTIC”. Δύο εξ’ αυτών παρεδόθησαν σε ελικοφόρο πλοίο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν ασφαλώς στην Κέρκυρα.

Όπως επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 324.

Επιπρόσθετα, επισυνάπτεται έκτη λίστα με στοιχεία των Ελλήνων διασωθέντων που παρελήφθησαν από το ανωτέρω ελικόπτερο του ελληνικού Π.Ν.

Names GENDER NATIONALITY
1 CHATZILIADIS  ANASTASIOS  MALE GREEK
2

 BOURBOS  C. MALEGREEK3CHATZIPETRIS  THEODOROSMALEGREEK4APOSTOLOU  CHRISOSTOMOS MALE GREEK5PAVLOPOULOS  ANDREASMALEGREEK6VENERIS ALEKOSMALEGREEK7PAPATHANASOPOULOS MICHALISMALEGREEK8ARAMPATZIS  N.MALEGREEK9STAMELOS  F.MALEGREEK

 

 

Δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο η λίστα με όσους Έλληνες έχουν διασωθεί. Η λίστα δόθηκε απο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Ελικόπτερο Super Puma της ελληνικής Π.Α., τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέλαβε επτά άτομα από το “NORMAN ATLANTIC” μεταξύ των οποίων τρεις  Έλληνες, τα οποία και μετέφερε ασφαλώς στο Lecce Ιταλίας. Στην επιχείρηση συνδράμει επιπλέον, ένα ακόμη ελικόπτερο Super Puma της Ελληνικής Π.Α., ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερο του ελληνικού Π.Ν., από Κέρκυρα, να προσεγγίσει την περιοχή του συμβάντος και να συνδράμει τις Ιταλικές Αρχές.

Στο σημείο μεταβαίνει επίσης, το ρυμουλκό “Ιόνιο Πέλαγος” από Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση, ενώ όπως επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 221.

Παράλληλα, οι Ιταλικές Αρχές δήλωσαν ότι στο κινδυνεύον πλοίο, ήδη έχουν χορηγήσει είδη προστασίας και πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, νερά κ.α). Επίσης, κλιμάκιο ιατρών επιβιβάστηκε προληπτικά στο πλοίο “Norman Atlantic” και μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί τραυματισμός επιβατών ή μελών του πληρώματος.

Επιπρόσθετα, επισυνάπτεται πέμπτη λίστα με στοιχεία τριών Ελλήνων διασωθέντων που παρελήφθησαν από το ελληνικό ελικόπτερο Super Puma και μεταφέρθηκαν στο Lecce Ιταλίας.

Σχετικά αρχεία:
Names GENDER NATIONALITY
1 THIRAIOU OURANIA FEMALE GREEK
2  ANGELOPOULOU ELENA FEMALE GREEK
3 THEOFILI REGGINA FEMALE GREEK

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.