, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας! Μόρια με το… τσουβάλι!

φοιτητες απθ
Ανανεωμένη, πρωτότυπη και με… διάρκεια θα είναι η φετινή υποδοχή των νεοεισαχθέντων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η οποία θα αρχίσει αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, με την κεντρική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Τελετών στις 12 μ., θα συνεχιστεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου με γνωριμία των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και Κυνήγι Μυστηρίου, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου με περιβαλλοντολογική εκδρομή στο Σέιχ Σου.
Με στόχο να κάνουν τους νέους φοιτητές να αισθανθούν οικειότητα στο νέο πανεπιστημιακό περιβάλλον στο οποίο εντάχθηκαν, οι Πρυτανικές Αρχές και ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αποφάσισαν να δώσουν στην καθιερωμένη τελετή υποδοχής πρωτοετών νέα ζωντάνια, αλλά και την προοπτική επιτυχίας μετά το τέλος της φοιτητικής ζωής.
Έτσι, κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο Τελετών εκτός από το καλωσόρισμα του Πρύτανη, Καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, καθώς και του πρόεδρου του Συλλόγου Φοιτητών, Δημήτρη Ταγκούλη, στους φοιτητές θα μιλήσει κι ένας πρώην συνάδελφός τους, ο κ. Θωμάς Δούζης, πρωτοετής και ο ίδιος πριν από 15 χρόνια και σήμερα πλέον επιτυχημένος επιχειρηματίας.
Κατά τη διάρκεια της υποδοχής, θα απονεμηθούν τιμητικοί Πάπυροι στους πρωτεύσαντες φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, από τις Πρυτανικές Αρχές, τους Κοσμήτορες των Σχολών και από τους Προέδρους των αντίστοιχων Τμημάτων, ενώ μια έκπληξη αναμένει τον πρώτο των πρώτων.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσική τζαζ, από μικρό σχήμα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Τέλος, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθεί με την ενημέρωση των φοιτητών από τα Τμήματα στα οποία έχει εισαχθεί ο καθένας τους.
Ακολουθούν τα ονόματα όσων φοιτητών θα τιμηθούν:
 

Ονοματεπώνυμο Τμήμα Βαθμός πρόσβασης
Νικόλαος Αδαμίδης
του Σάββα
Οικονομικών Επιστημών 19.374
Παρασκευάς Καραστέργιος
του Στέργιου
Οργάνωσης και
Διοίκησης Επιχειρήσεων
19.361
Ινώ Τερζή
του Ευαγγέλου
Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών 19.978
Νικόλαος Κάτος
του Αθανασίου
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής 19.305
Iωάννα Γανίτη
του Αθανασίου
Εφαρμοσμένης Πληροφορικής 18.082
Ελένη Ιωσηφίδουτου Ιωσήφ Εκπαιδευτικής και
Κοινωνικής Πολιτικής
18.402
Άννα-Αναστασία Μανουσάκη
του Αντωνίου
Βαλκανικών, Σλαβικών
και Ανατολικών Σπουδών
18.134
Γεώργιος Μαγαλιός
του Ευθυμίου
Μουσικής Επιστήμης
και Τέχνης
22.225

 
 
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί οι νέοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις υπηρεσίες και τα γραφεία του Πανεπιστημίου, με στόχο να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετούνται καλύτερα κατά τη φοιτητική τους ζωή. Για να αποκτήσει, μάλιστα, η ξενάγηση ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί και το Κυνήγι Μυστηρίου, από όσους φοιτητές δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης οι νεοεισαχθέντες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις των: TEDxUniversityofMacedonia, του Συλλόγου Φοιτητών, της AΙΕSEC, της Περιβαλλοντικής Ομάδας, του Ομίλου Ρητορικής , του Finance Club και των Πολυφωνικών Αναλογίων σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ.
Τέλος, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί εκδρομή – εξόρμηση γνωριμίας με το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.