, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτοί ήταν οι άλλοι τρεις επιβάτες του σκάφους που προκάλεσε το δυστύχημα στην Αίγινα!

aigina-taxyploo-tragodia
Στη δημοσιότητα έδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τα στοιχεία των τεσσάρων θυμάτων και των τραυματιών της ναυτικής τραγωδίας την Τρίτη στην Αίγινα.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης σκαφών στην Αίγινα την Τρίτη 16 Αυγούστου που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων επιβαινόντων του τουριστικού σκάφους “ΑΝΤΩΝΙΑ”, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανακοινώνεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι με αρνητικά αποτελέσματα.
Από τα μέχρι στιγμής συγκεντρωθέντα στοιχεία, προκύπτει ότι στο ταχύπλοο σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” επέβαιναν τα τέσσερα άτομα:
Ο Λυκουρέζος Θρασύβουλος, 77 ετών, ως κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος παραπέμφθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τις κατηγορίες της παράβασης των άρθρων 94, 302, 310 και 278 του Π.Κ., ήτοι συρρέον ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη καθώς και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και πήρε αναβολή προκειμένου απολογηθεί αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής.
Ο Βενετσιάνος Επαμεινώνδας – Παύλος, ετών 83, η Βενετσιάνου Ευθυμία, ετών 80, και η Καρακάση Θεοδότη, ετών 65.
 
Από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος “ΑΝΤΩΝΙΑ” ανασύρθηκαν νεκροί οι:
Τρίμης Στυλιανός, ετών 58, κυβερνήτης,
Κατιφές Θεοδόσιος, ετών 44
Κατιφέ Σεβαστή, ετών 5
Cherednyk Jevgen, ετών 35, χωρίς να έχει επίσημα ταυτοποιηθεί από οικείους του.
 
Επίσης, από τους διασωθέντες του τουριστικού σκάφους, τραυματίες είναι οι:
Γεωργιάδης Μιχαήλ, ετών 64
Λαμπρακόπουλος Γεώργιος, ετών 26
Λαμπρακόπουλος Μιχαήλ, ετών 16
Σίδερης Αναστάσιος, ετών 28, καθώς και η Cherednyk Anastasiia, ετών 28, ουκρανικής υπηκοότητας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της παραμένει ακόμα νοσηλευόμενη στο ΚΑΤ.
 
Τέλος, στο τουριστικό σκάφος “ΑΝΤΩΝΙΑ” επέβαιναν και διασώθηκαν και οι:
Πλούμπης Δημήτριος, ετών 36
Xenika – Κατιφέ Olga, ετών 44
Κατιφές Θεόδωρος, ετών 9
Αναστασίου Αναστάσιος, ετών 42
Αρκουζή Αλεξάνδρα, ετών 36
Αναστασίου Αναστασία, ετών 6
Μπενέκου Ελένη, ετών 20
Μπρέγκου Ίλντα, ετών 21
Χατζηδιάκος Άγγελος, ετών 20
Σακελλαράκης Ιωάννης – Παναγιώτης, ετών 21
Αναστασίου Ιωάννης, ετών 10
Χρυσοβελώνη Αναστασία, ετών 32
Γεωργιάδη Χρυσούλα, ετών 36
Γεωργιάδη Δανάη, ετών 9
Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, ετών 37
 
Μετά την άμεση κινητοποίηση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στις έρευνες συμμετείχαν συνολικά ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο Π.Ν., καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Η προανάκριση για το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείο του Λιμενικού, «έτσι ώστε να μη μείνει αναπάντητο κανένα ερώτημα του δυστυχήματος και να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια και οι συνθήκες του», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Αίγινα και διεξάγει ενδελεχή τεχνική διερεύνηση του συμβάντος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.