Χαλάνδρι: Μπαλκόνι έσπασε σαν μπισκότο (Φώτο, Βίντεο)

Οι εικόνες από την πολυκατοικία στο Χαλάνδρι, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής (15.10.2021), κατέρρευσε το μπαλκόνι τετάρτου ορόφου σοκάρουν.

Η πλάκα του μπαλκονιού στην πολυκατοικία επί της οδού Κούρτεση 27, στο Χαλάνδρι, έπεσε τα ξημερώματα, σχεδόν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική, γι’ αυτό και η πρώτη εκτίμηση ήταν πως συνδεόταν με την κακοκαιρία.

Κατέρρευσε μπαλκόνι πολυώροφης πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι, το πρωΐ της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Κούρτεση και το κτήριο εκκενώθηκε, προκειμένου να εξεταστεί η στατικότητά του. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Όμως η πτώση του μπαλκονιού δεν έχει να κάνει με κακοκαιρία, αλλά με κακοτεχνία! Το εξήγησε πολιτικός μηχανικός, κάτοικος της περιοχής που έσπευσε να δει τι συμβαίνει μόλις άκουσε ότι μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι, είχε πέσει.

Η γυναίκα, μένει κοντά και ως πολιτικός μηχανικός πήγε να βοηθήσει με τις γνώσεις της. «Δεν είναι σε καμία περίπτωση από την κακοκαιρία. Δεν έχει εφαρμοστεί η μελέτη» τόνισε και σημείωσε ότι το μπετόν είναι ένα υλικό που δεν προειδοποιεί και «σπάει σαν μπισκότο»!

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Λίγα λεπτά πριν το μπαλκόνι καταρρεύσει, η ιδιοκτήτρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε βγει έξω για να δει τι γίνεται με τον καιρό!

Αμέσως μόλις το μπαλκόνι της πολυκατοικίας, η οποία χτίστηκε το 1989, έπεσε, έσπευσε στο σημείο αστυνομία που απέκλεισε το σημείο και το κτίριο εκκενώθηκε για να εξακριβωθεί η στατικότητά του.

Οι ένοικοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι να διαπιστωθεί ότι η πολυκατοικία είναι ασφαλής για εκείνους και είτε θα φιλοξενηθούν σε συγγενείς και φίλους είτε σε ξενοδοχεία που προσφέρει ο δήμος.

Πηγή: newsit.gr