, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Χαλκίδα: Προφυλακίζονται η προϊσταμένη και μία υπάλληλος της ΔΟΥ

Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους η προϊσταμένη και μία ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών.

Τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ για εκβίαση επιχειρηματιών, πέρασαν σήμερα, Παρασκευή (24.05.24) λίγο μετά τις 10:30 την πόρτα του ανακριτή.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της ΕΛΑΣ, «εγκέφαλος» ήταν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκδίας και μαζί με υπαλλήλους, διεκπεραιωτές και λογιστές.

Σε βάρος των επτά προσώπων, που συνελήφθησαν για την υπόθεση, πέντε υπάλληλοι της Εφορίας, ανάμεσά τους η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής, έχει σχηματιστεί δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα

Στο μεταξύ, σε «θησαυροφυλάκιο» είχε μετατρέψει το υπνοδωμάτιό της η 50χρονη διευθύντρια της ΔΟΥ στη Χαλκίδα, καθώς οι αστυνομικοί που μπήκαν παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι της για να το ερευνήσουν, εντόπισαν το πόσο των 55.030 ευρώ.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, ερεύνησαν όλους τους χώρους του κι όταν μπήκαν στο δωμάτιο της διευθύντριας, έπεσαν από τα σύννεφα, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τον αριθμό των χαρτονομισμάτων που θα έπρεπε να μετρήσουν. Η 50χρονη παρέδωσε οικειοθελώς το ποσό στο 40.750 ευρώ  που είχε στην ντουλάπα του υπνοδωματίου, ενώ εντοπιστήκαν από τους αστυνομικούς επιπλέον 10.000 ευρώ σε ένα συρτάρι και 4.280 ευρώ σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο. Συνολικά στο σπίτι της ανώτατης υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών καταμετρήθηκε το ποσό των 55.030 ευρώ. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.