01:09, Πέμπτη
20 Ιανουαρίου 2022

Χριστούγεννα με δωρεάν self test για το ρεβεγιόν σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η μετάλλαξη Όμικρον επεκτείνεται στην Ευρώπη και ο συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας. Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, τι σχεδιάζει η κυβέρνηση ενόψει των Χριστουγέννων του 2021.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η μετάλλαξη Όμικρον είναι εδώ, αλλά αυτό δεν προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση. Είναι σαφές, πάντως, ότι οι επόμενες εβδομάδες και τα Χριστούγεννα θα γίνουν με αυξημένο testing. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών. Αν τα self test θα είναι δύο ή τρία θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Η ιδέα, όμως, είναι τα ρεβεγιόν να γίνουν με ισχυρή σύσταση για τεστ. Συνεπώς, ο καθένας, εμβολιασμένος ή μη, θα μπορεί με τον ΑΜΚΑ του να παίρνει δωρεάν τεστ, όπως θα κάνει και η Πορτογαλία. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η ελληνική πλευρά δρομολογεί μια μεγάλη παραγγελία. 

«Φρένο» στα σενάρια νέων μέτρων με όπλο τον εμβολιασμό

Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση βάζουν φρένο στα σενάρια νέων μέτρων για τις επόμενες μέρες, με όπλο το γεγονός ότι φαίνεται πως έχει επέλθει μια σταθεροποίηση στους δείκτες της πανδημίας και την αύξηση των εμβολιασμών.

Η χώρα μας είναι δεύτερη στους εμβολιασμούς με 3η δόση, ενώ σχεδόν 387.000 πολίτες έκλεισαν ή έχουν κάνει πρώτη δόση εμβολιασμού σε διάστημα 16 ημερών, από τις 11 /11 ως τις 27/11. Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, τηρείται ακόμα στάση αναμονής και θα υπάρξει συντονισμός  σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις επόμενες μέρες.