, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"CNN: Η Ακρόπολη είναι «παγίδα»… τουριστών!"

590_2964b83e63dd52ff492e72190b960243Η Ακρόπολη αποτελεί σύμφωνα με το CNN μια «παγίδα» για τους τουρίστες όλου του κόσμου! Το γνωστό αμερικανικό δίκτυο κατατάσσει την Ακρόπολη στη δεύτερη θέση της λίστας με τα 8 καλύτερα μέρη που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί, ίσως και παραπάνω από μια φορά! Μπορεί να ταλαιπωρηθεί για να καταφέρει να φθάσει στην Ακρόπολη, αλλά μόλις τα καταφέρει το αξίζει! «Η άγρια σύγχρονη Αθήνα, μπορεί να προκαλέσει ένα πολιτισμικό σοκ σε όσους περιμένουν λευκά μάρμαρα σε κάθε γωνιά του δρόμου, αλλά για τους περισσότερους η πιο ενοχλητική εμπειρία είναι η πολύωρη αναμονή για ένα εισιτήριο στην Ακρόπολη, δίπλα σε φύλακες και λαοθάλασσα επισκεπτών. Η ανάβαση στην Ακρόπολη γίνεται υπό τον καυτό ήλιο, παρέα με χιλιάδες άλλους τουρίστες, αλλά στην κορυφή θα καταλάβετε γιατί εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο και συνεχίζουν να έρχονται ξανά και ξανά. Εδώ βρίσκεται η κουλτούρα της Αθήνας και ίσως ολόκληρης της Ελλάδας, σε ένα βάθρο ύψους 150 μέτρων. Η Ακρόπολη έχει υποστεί χιλιάδες χρόνια πολέμων και κλοπές μαρμάρων, υψηλές θερμοκρασίες, εκρήξεις αλλά παραμένει ακόμη εκεί. Εμπνευστείτε από αυτό, σφίξτε τα δόντια σας γιατί πραγματικά το αξίζει. Εναλλακτικά, αν αναζητήσετε την καλύτερη θέα στην πόλη, μπορείτε να πάτε στον Λυκαβηττό.
Από την κορυφή του στα 277 μέτρα, θα δείτε την Ακρόπολη και η θέα θα σας κόψει την ανάσα».
Δείτε παρακάτω την λίστα με τα 8 καλύτερα μέρη σύμφωνα με το CNN : Ταζ Μαχάλ, Ινδία Ακρόπολη, Αθήνα Το μετρό του Λονδίνου Ο δρόμος Khao San, Μπανγκόκ Sacre Coeur, Παρίσι Στόουνχετζ, Βρετανία Ο Χριστός Λυτρωτής, Ρίο Ντε Τζανέιρο Γκράντ Κάνυον, Αριζόνα
ellines.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.