, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Μηνύματα ανακύκλωσης, παιχνίδια και κληρώσεις ποδηλάτων

Με το σύνθημα “Αλλάζω τρόπο ζωής Ανακυκλώνω, προστατεύοντας τη ζωή μου και το περιβάλλον” ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με δύο μεγάλες υπαίθριες δράσεις ανακύκλωσης, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στην  Πλατεία Ελευθερίας στο Ελευθέριο Κορδελιό και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ευόσμου.

Στις δράσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών κάθε ηλικίας που οργανώνει η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, έδωσαν το “παρών” τους  μαθητές και μαθήτριες των 7ου, 8ου Δημοτικών Σχολείων και του 13ου Ειδικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού, του 23ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου και του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στις ψυχαγωγικές δράσεις του “Λούνα πάρκ Ανακύκλωσης”.

Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιχνίδια του “Λούνα Πάρκ” προσαρμοσμένα με μηνύματα ανακύκλωσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών, συμμετέχοντας σε μια δράση που με τη δύναμη της διασκέδασης και του παιχνιδιού έδωσε τα ερεθίσματα να γνωρίσουν τη διαδικασία και τα στάδια της ανακύκλωσης και – το σπουδαιότερο – τους τρόπους της προσωπικής τους συνεισφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάλεσμα συστράτευσης στη μεγάλη προσπάθεια για την αύξηση της ανακύκλωσης στο Δήμο μας απηύθυνε προς τους μαθητές ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρήστος Δεμερτζής, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να συμμετάσχουν στην ανακύκλωση, κάνοντάς την τρόπο ζωής. 

“Η προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας είναι στο χέρι μας. Είναι λοιπόν ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας συμβάλλοντας όλοι μαζί στην προσπάθεια για μια βιώσιμη πόλη που εξασφαλίζει σε όλους μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής” επισήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και πρόσθεσε: “Με επίκεντρο την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και δίνοντας έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών και στην ανακύκλωση, μπορούμε να συνεισφέρουμε  στον αγώνα για ένα βιώσιμο περιβάλλον, για μια ανθρώπινη πόλη που αξίζει να ζούμε και να δημιουργούμε”.

  Οι διήμερες δράσεις ανακύκλωσης ολοκληρώθηκαν με την κλήρωση δύο ηλεκτρικών ποδηλάτων, με δύο μαθήτριες των συμμετεχόντων σχολείων να αναδεικνύονται νικήτριες του διαγωνισμού.

   Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κώστας Σωτηράκης, οι Αντιδήμαρχοι Πρασίνου & Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Κορωνίδου, Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου, Αθλητισμού Μαρία Γαβαλά, Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορας Λαφαζανίδης και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ Όλγα Αθανασιάδου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.