Δαρδαμανέλης-Καϊτεζίδης: Πρωταγωνιστές στην αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας

Tην εγκατάσταση ενός σύγχρονου Φωτοβολταϊκού Πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συζήτησαν οι Δήμαρχοι Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στη συνάντηση που είχαν οι κύριοι Γιάννης Δαρδαμανέλης και Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, εξέτασαν το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας, που στόχο θα έχει την αξιοποίηση πράσινων πηγών ενέργειας, ώστε να παράγουν οι δύο δήμοι το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν κι έτσι να απαλλαγούν από τις ρυπογόνες μορφές της.

«Θέλουμε φτηνή πράσινη ενέργεια, που εμείς θα παράγουμε ως δήμοι να είμαστε ανεξάρτητοι, θέλουμε όμως και καθαρή την ατμόσφαιρα, βελτιωμένο το αστικό περιβάλλον για τους δημότες μας. Προσδοκούμε και θα χαρούμε πολύ να προχωρήσει αυτή η διαδημοτική συνεργασία, μεταξύ των δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη και Καλαμαριάς, η οποία θα αποτελέσει ένα πολύ θετικό βήμα, αλλά και ένα λαμπρό παράδειγμα, για το τι είναι ικανή να πετύχει η Αυτοδιοίκηση και στον τομέα της πράσινης ενέργειας» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Σε μία χρονική περίοδο, που το πετρέλαιο, η πιο συνηθισμένη μορφή ενέργειας, εκτός από «ρυπογόνα», λόγω των διεθνών συνθηκών, έγινε και πολύ ακριβή, η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων είναι πλέον επιτακτική ανάγκη» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στόχος του σχεδίου είναι η  ενεργειακή αυτοδυναμία των δύο Δήμων και η μείωση των λειτουργικών τους δαπανών.