, Σάββατο
30 Σεπτεμβρίου 2023

Καρέ-καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών του αεροσκάφους που έπεσε στον Αξιό!

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των τραυματιών του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα που κατέπεσε χθες, Κυριακή 22 Μαρτίου, στον Αξιό, συμμετείχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Συγκεκριμένα, στις 15.06, χθες Κυριακή, η Διεύθυνση Επιχειρήσεων  της ΕΟΔ ενημερώθηκε για την πτώση του αεροσκάφους στον Αξιό ποταμό, στην περιοχή του Πολυκάστρου, και άμεσα τετραμελές κλιμάκιο με δύο οχήματα μετέβη στο σημείο, ενημερώνοντας, παράλληλα, και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς. Το κλιμάκιο έφτασε στις 15.45, όπου, σε συνεργασία με την Π.Υ. και το ΕΚΑΒ, υποστήριξε την επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των τριών τραυματιών, μελών του πληρώματος. Στην επιχείρηση πήρε μέρος και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λήμνου.
Με την άφιξη των διασωστών της ΕΟΔ στο σημείο του ατυχήματος, φάνηκε ότι δύο τα μέλη του πληρώματος ήταν σχετικά καλά στην υγεία τους, ενώ το τρίτο φαινόταν βαριά τραυματισμένο.
Τα δύο ελαφρά τραυματισμένα μέλη του πληρώματος παραλήφθηκαν από το ΕΚΑΒ , ενώ το τρίτο μέλος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, μεταφέρθηκε από το ελικόπτερο με φορείο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε στις 16.45.
pic1 pic2 pic3 pic4

#Tags: ΕΚΑΒ