Δεκάδες συλλήψεις για παράνομα φρουτάκια

silipsiΈπειτα από στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εχθές από την  αστυνομική Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στις περιοχές του κέντρου της πόλης και της Ανάληψης. Σκοπός της επιχείρησης ήταν η  καταπολέμηση της διενέργειας απαγορευμένων παιγνίων, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί παιγνίων».
Συγκεκριμένα:
Μεσημβρινές ώρες χθες (16-04-2015), αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ίντερνετ-καφέ στο κέντρο της πόλης, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι, 37χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος, είχε θέσει σε λειτουργία τριάντα ένα (31) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε επτά (7) εκ των οποίων διενεργούνταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια, από ισάριθμους θαμώνες. Επίσης, συνελήφθησαν δύο γυναίκες-υπάλληλοι του καταστήματος, καθώς και οι επτά παίκτες.
Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, συνέλαβαν 47χρονο ημεδαπό, υπεύθυνο επιχείρησης ιντερνέτ-καφέ στο κέντρο της πόλης, διότι έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός (1) ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο διενεργούσε απαγορευμένα παίγνια 49χρονος θαμώνας του καταστήματος, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (16-04-2015), στην περιοχή της Ανάληψης, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 37χρονη υπεύθυνη καταστήματος (ίντερνετ-καφέ) και 65χρονος θαμώνας αυτού, διότι διαπιστώθηκε ότι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον  οποίο είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η συλληφθείσα,  διενεργούνταν απαγορευμένα παίγνια από τον 65χρονο.
Επισημαίνεται ότι, τόσο οι χώροι των καταστημάτων όσο και οι Η/Υ, δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το Νόμο ειδική σήμανση.
Το προαναφερόμενο προσωπικό των καταστημάτων καθώς και οι θαμώνες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.