, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Δεν είναι εξασφαλισμένη η… χρηματοδότηση "

ΙΓΝΑΤΙΟΣ«Υπάρχει πρόβλημα στα δημοτικά σχολεία. Υπάρχουν τέσσερα. Το 3ο ολοκληρώθηκε πέρσι, το 4ο είναι νοικιασμένο και υπάρχει η δυνατότητα να ανεγερθούν άλλα δυο σχολεία αρκεί η Πολιτεία να κάνει το καθήκον της»
—-
«Φέτος κινηθήκαμε οριακά για να αποφύγουμε τη διπλοβάρδια. Υπάρχει διαχρονικά ολιγωρία της Πολιτείας. Δυο σχολεία της Πυλαίας και ένα στο Πανόραμα, δημοτικά, είναι από το 2005 ενταγμένα στο πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων και… δεν προχωράει» είπε στον Alpha 96,5  ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, με αφορμή τα προβλήματα χωρητικότητας στα σχολικά κτήρια. «Υπάρχει πρόβλημα στα δημοτικά σχολεία. Υπάρχουν τέσσερα. Το 3ο ολοκληρώθηκε πέρσι, το 4ο είναι νοικιασμένο και υπάρχει η δυνατότητα να ανεγερθούν άλλα δυο σχολεία αρκεί η Πολιτεία να κάνει το καθήκον της», αναγνωρίζει ακολούθως ο κ. Καϊτεζίδης.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον δήμαρχο, 10 σχολεία συνολικά στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης έχουν λάβει εδώ και καιρό το «πράσινο» φως από τον ΟΣΚ (σ.σ. νυν Κτηριακές Υποδομές) ωστόσο δεν προχωρούνε όλα. «Είχαμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο και στην Εξοχή. Στα δημοτικά της Πυλαίας υπήρχε ενδεχόμενα μετακίνηση μαθητών ιδιωτικών σχολείων, λόγω κρίση, στα δημόσια. Βρήκαμε τη λύση αυξάνοντας τα τμήματα μέσα στο απόλυτα νόμιμο όριο, αλλά εξαντλώντας τα, μετακινώντας παιδιά σε σχολεία τα οποία ήταν στην παρυφή με σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης τα οποία είχαν υποστελέχωση», λέει σχετικώς ο ίδιος διευκρινίζοντας ακολούθως πως αυτές είναι «λύσεις της τελευταίας στιγμής που δεν μας ικανοποιούν για το σχολείο που οραματιζόμαστε».
Ειδικότερα ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, προσθέτει πως «αξιοποιήσαμε τρεις αίθουσες του γυμνασίου στο ισόγειο, για να μπορέσουμε να καλύψουμε την ανάγκη (σ.σ. του παρακείμενου δημοτικού σχολείου)», εκτιμώντας πως αν δεν γινόταν αυτή η μετακίνηση των 60 παιδιών του δημοτικού στο κτήριο του γυμνασίου, «θα πηγαίναμε στη διπλοβάρδια. Ήταν μια μικρή παράκαμψη των αρχών λειτουργίας.» Επιπροσθέτως ο κ. Καϊτεζίδης δικαιολογεί απολύτως τις εκάστοτε αντιδράσεις των γονέων του δήμου, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως δεν έφυγε «ιδιαίτερα αισιόδοξος από τη συνάντηση» με τις Κτιριακές Υποδομές αλλά αντιθέτως λέει «έφυγα προβληματισμένος». Αμέσως μετά αναφέρει πως «υπάρχει δυσκολία οικονομική και θεσμική να τρέξουμε. Δεν είναι συνολικά εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση (σ.σ. για τα 10 σχολεία Θεσσαλονίκης)»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.