, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δεν επιτρέπουμε να παίζουν με τις ζωές μας» (BINTEO)

ergazomenoi-metalleia-xalkidiki1

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους να εργάζονται εμφανίστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στη Μεγάλη Παναγία οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων της Κασσάνδρας.
Αναφερόμενοι στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τι αναμένεται να κάνει η νέα κυβέρνηση στο ζήτημα της συνέχισης ή μη της εξόρυξης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία να ξεκαθαρίσει τη θέση της στο θέμα αυτό.
«Έχουμε δώσει πολλούς αγώνες. Ενωμένοι, όλα τα προηγούμενα χρόνια.Σήμερα εδώ από την Μεγάλη Παναγία, ξεκινάει ένας νέος αγώνας και κάνουμε τώρα από εδώ την αρχή. Περιμένουμε από την νέα κυβέρνηση να μας αντιμετωπίσει σοβαρά ως Έλληνες πολίτες και να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις θέσεις τις.
 
Περιμένουμε από μια Αριστερή κυβέρνηση να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας για τα αυτονόητα δικαιώματά μας: την εργασία, την ευημερία, την ανάπτυξη», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα που εξέδωσαν με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη τύπου.
u03A7u03C1u03AEu03C3u03C4u03BFu03C2 u0396u03B1u03C6u03B5u03B9u03C1u03BFu03CDu03B4u03B1u03C2
ergazomenoi-metalleia-xalkidiki2
Όπως αναφέρουν ακόμα στο ψήφισμα οι πρόεδροι των τριών σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού, οι αποφάσεις των επόμενων ημερών, θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.
«Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Ό,τι κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τόσους δίκαιους αγώνες.
Θα είμαστε εδώ και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας μας, το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου μας. Και αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.
Τα χωριά μας, τα παιδιά μας και ότι δικαιωματικά κερδίσαμε με αγώνες δεν τα θυσιάζουμε στα ΕΣΠΑ.
Σήμερα πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ, δηλώνουμε παρόντες στις εξελίξεις. Και έτοιμοι να τις δρομολογήσουμε.
Για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας, για τα χωριά μας.
Γιατί δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την ζωή μας», καταλήγει το ψήφισμα.
kassandra (3)
kassandra (2)
kassandra (1)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.