23:21, Παρασκευή
01 Ιουλίου 2022

Δεν φτάνουν οι ευχές για την αναστήλωση του γεφυριού!

agiasmos pla3
Όλο και πιο έντονοι γίνονται οι προβληματισμοί για την αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας, με πολλούς να μιλούν ήδη για καθυστερήσεις..
Ένα περίπου χρόνο μετά την κατάρρευση και με εξαίρεση τις προκαταρκτικές εργασίες του καλοκαιριού, τα βήματα που έχουν γίνει είναι ελάχιστα.
Την υπόθεση συντονίζει το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο μετά τις αρχικές εξαγγελίες, φαίνεται να έχει επιβραδύνει τις διαδικασίες.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.
“Από ευχολόγια έχουμε γεμίσει. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε το θέμα στην πράξη. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει ένα φορτίο, το οποίο όμως δεν είναι δικό της, αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού και όλοι οι άλλοι φορείς μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία για να βοηθήσουμε την κατάσταση.
Με δική μας πρωτοβουλία έγινε ότι έγινε το καλοκαίρι και περάσαμε την πρώτη φάση. Έχουν τεθεί οι πρώτες ζητούμενες παράμετροι για το πως μπορούν να στηριχθούν τα βάθρα. Με το Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Ηπείρου), το Ε.Μ.Π., το Δήμο Β. Τζουμέρκων και το Σύλλογο Προστασίας Αράχθου έχουμε κάνει συζήτηση. Πρέπει κάποιοι να υπερβούμε εαυτόν για να γίνει το γεφύρι”.
Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον ιδιωτών να στηρίξουν την πρωτοβουλία αναστήλωσης του γεφυριού, τόνισε μεταξύ άλλων: “Το ενδιαφέρον θα το δούμε στην πορεία. Όταν θα είμαστε σε θέση να ζητήσουμε βοήθεια, θα το κάνουμε απευθυνόμενοι σε όλο τον κόσμο. Θα ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός, και τότε δεν θα υπάρχουν ευχολόγια, αλλά ο καθένας θα βάζει λεφτά, λίγα ή πολλά, για να ξαναγίνει το γεφύρι”.
epiruspost.gr