, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

"Δεν καταλάβαμε τίποτα μόνο ακούσαμε ένα… μπαμ"

aigina-taxyploo-tragodia
Σοκαριστική αποδεικνύεται η πρώτη κατάθεση του 78χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου μοιραίου χειριστή του ταχύπλοου, το οποίο έπεσε επάνω σε τουριστικό σκάφος και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους…
Ο ίδιος βρέθηκε πρωταγωνιστής σε αυτή την τραγωδία πέντε ημέρες μετά την έξοδό του (10 Αυγούστου) από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και ακόμα και σήμερα «χρειάζεται μηχανική υποστήριξη» δηλώνουν οι οικείοι του και το επιβεβαιώνει και ο δικηγόρος Γιάννης Ηρειώτης. Ας δούμε πώς περιγράφει εκείνος την εξέλιξη της τραγωδίας:
«Είδα μία λάντζα από αριστερά μου… Καθώς όμως πλησίαζα από δεξιά στην ακτή με βράχια δεν κοιτούσα καθόλου αριστερά, διότι από δεξιά έβγαιναν πολλές λάντζες και είχα το νου μου.
» Ξαφνικά ενώ ήμουνα επικεντρωμένος στη δεξιά πλευρά και ενώ το σκάφος μου ήταν κοντά στην παράλλαξη για τη σπηλιά της Φώκιας αιφνιδιάστηκα από την απροσδόκητη, ακριβώς λίγα μέτρα από το σκάφος μου Ντουάντε, παρουσία του άλλου σκάφους που διασταύρωνε την πορεία του από αριστερά προς τα δεξιά.
» Ενεργώντας ενστικτωδώς τράβηξα το χειρόφρενο της μηχανής στη θέση κράτει αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν να ανακόψει αποτελεσματικά την προχωρητικότητα του σκάφους μου. Το σκάφος δεν ακινητοποιήθηκε. Μολονότι ήθελα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου δεν υπάκουε στις εντολές μου…
» Στο εσωτερικό του σκάφους μου έμπαιναν νερά και άρχισε να βουλιάζει… Νόμιζα ότι δεν υπήρχε τραυματίας και σε κατάσταση σοκ και πανικού πήρα τηλέφωνο στην Πέρδικα και φώναξα βοήθεια. Είμαι συντετριμμένος και συγκλονισμένος για την απώλεια τόσων αθώων ανθρώπων.»
Στη συνέχεια διηγήθηκε πώς το φουσκωτό τον άφησε στην περιοχή Φάρου και στη συνέχεια εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο…
Οι άλλοι τρεις που ήταν μαζί του λένε ότι «καθόμασταν στο πλάι και δεν καταλάβαμε τίποτε μόνο ακούσαμε ένα μπαμ…».
in.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.