Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος…

stavros-konstantinidis
Δεν θα διεκδικήσει τελικά το δημαρχιακό θώκο Παύλου Μελά ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης. Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα σε συνάντησή που είχε με δημοσιογράφους με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με προτάσεις για τη δημιουργία «έξυπνων δρόμων» και ανθρώπινων πόλεων.
Όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης στο δήμο Παύλου Μελά έχει ανακοινωθεί πληθώρα υποψηφιοτήτων, και για το λόγο αυτό αποφασίζει να μην «κατέβει» στις εκλογές ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι μέχρι σήμερα οκτώ υποψήφιοι που έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους να αλλάξουν την απόφασή τους.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Έξυπνοι Δρόμοι για μια Ανθρώπινη Πόλη» τόνισε πως «οι δρόμοι είναι η μισή δουλειά σε μια πόλη. Πρόκειται για φθηνές και απλές λύσεις που ενσωματώνουν τη λογική της ανθρώπινης διάστασης. Η εφαρμογή των προτάσεων σε έναν δρόμο ταυτόχρονα λύνει το πρόβλημα και σε δεκάδες άλλους». Ο κ. Κωνσταντινίδης συμπλήρωσε επίσης πως: «οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές της πόλης επαναλαμβάνουν την ατζέντα που είχε διαμορφωθεί τη δεκαετία του ’80 –τραμ, καραβάκια, κτλ- αλλά δεν την έχουν υλοποιήσει».
Β. Στολ.