, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Διαφορετικές κουλτούρες, ψαράκι και… τσίπουρο

Αγγλίδες τουρίστριες copy
Της Βίκυς Δέτσικα
Ένα απόγευμα Σαββάτου στο πιο παλιό ουζερί της Θεσσαλονίκης, το karfitsa.gr συνάντησε τουρίστες από τρεις διαφορετικές ηπείρους και θέλησε να μάθει τι είδους ψάρια και θαλασσινά προτιμούν οι ξένοι, αλλά και γιατί επιλέγουν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Κινέζοι, Άγγλοι και Αμερικάνοι, μετά χαράς μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στη χώρα μας, ενώ το karfitsa.gr δεν παρέλειψε να τους κεράσει… το τσιπουράκι τους.
 
Γερά ποτήρια οι Κινέζοι
κινεζοι
 
Η οικογένεια του Τσανγκ Λίνγκ βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη και αυτό το αποδεικνύει το μελαμψό χρώμα που απέκτησαν οι Κινέζοι τουρίστες από τα μπάνια που απόλαυσαν στις ελληνικές θάλασσες.
 
«Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, ο ήλιος, η ομορφιά της χώρας, οι άνθρωποι και φυσικά τα θαλασσινά», δήλωσε ο Τσάνγκ Λίνγκ. Στο μενού τους επέλεξαν πράγματα που γνώριζαν όπως μύδια, μεγάλες γαρίδες, καβούρι αλλά και φαγκρί, ένα ψάρι πλούσιο σε γεύση που δεν το έχουν στη χώρα τους.
 
Δοκίμασαν ελληνική μπύρα και όταν ο σερβιτόρος τους έφερε το κερασμένο τσίπουρο, το ήπιαν μονομιάς προς έκπληξη όλων, λέγοντας πως είναι γευστικότατο αλλά όχι πολύ δυνατό.
 
Οι Άγγλοι λατρεύουν την αυθεντική ελληνική φέτα
unnamed
 
Η Αϊρίν, η Ρόντο και η Τίνα είναι τρεις φίλες από την Αγγλία που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να κάνουν διακοπές. «Είναι πολύ ωραία εμπειρία, ο καιρός είναι υπέροχος, το ίδιο και οι άνθρωποι, ανυπομονώ να επισκεφτώ τη Χαλκιδική που φημίζεται για τις παραλίες της», ανέφερε η Aϊρίν.
 
Παρήγγειλαν ελληνική χωριάτικη σαλάτα με φέτα, γαρίδες, φαγκρί, τηγανιτές πατάτες, στις οποίες είναι μαθημένες και δεν είπαν «όχι» στο τσίπουρο αν και τους φάνηκε δυνατό.
 
« Το φαγητό είναι πολύ καλύτερο στην Ελλάδα, έχει γεύση αυθεντική, όχι πικάντικη όπως έχουμε συνηθίσει, θυμίζει σπιτικό φαγητό», υπογράμμισε η Τίνα, ενώ η Ρόντο, η τρίτη της παρέας τόνισε: «Η φέτα είναι εκπληκτική εδώ. Δεν είναι ίδια με αυτή που αγοράζουμε στην Αγγλία».
 
Το «αμερικάνικο όνειρο» αλά… ελληνικά
αμερικα
 
Το απόγευμα… έγινε βράδυ όταν η Αμερικανίδα Μονίκ επισκέφτηκε το ουζερί με φίλους της Έλληνες που ζουν στην Βοστώνη. «Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και μου αρέσει περισσότερο γιατί τώρα ήρθα με φίλους Έλληνες που με ξεναγούν καλύτερα. Τώρα εκτιμώ πολύ περισσότερο τον πολιτισμό σας», δήλωσε η Μονίκ η οποία ως καθηγήτρια λατινικών, βλέπει πλέον την ελληνική κουλτούρα με «άλλο μάτι» και επιθυμεί να ξαναέρθει στην Ελλάδα.
 
Στις διατροφικές επιλογές της παρέας από την Αμερική, πρωταγωνίστησαν το χταπόδι, το καλαμάρι, ο κολιός και οι σαρδέλες στη σχάρα. «Λατρεύω την ελληνική κουζίνα. Το φαγητό εδώ δεν έχει κανένα ψεγάδι, είναι πεντανόστιμο. Εδώ το μαγείρεμα είναι διαφορετικό αλλά και η θάλασσα έχει πιο αλμυρό νερό, γι’ αυτό και τα ψάρια είναι πολύ πιο εύγεστα», ανέφερε η Μονίκ η οποία ανυπομονεί να δοκιμάσει και τον ελληνικό αστακό και ας γνωρίζει ότι θα δώσει και μερικά ευρώ παραπάνω.