, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διακόπηκε η δίκη του “Dr Kontos”

Για αύριο διακόπηκε η δίκη του “Dr Kontos” και των συγκατηγορουμένων του, καθώς η αίθουσα που παραχωρήθηκε για την σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) ήταν ιδιαίτερα μικρή, με αποτέλεσμα να δηλώσουν οι συνήγοροι πως θα αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ως θέμα πολιτισμού πλην των αναγκαίων κανόνων υγιεινής που πρέπει να τηρηθούν, έθεσε το πρόβλημα της αίθουσας ο ποινικολόγος Βασίλης Δημακόπουλος, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση: «Δεν μπορεί να υποχρεώνει ένα δικαστήριο να γίνεται μια δίκη σαν να είμαστε σε περίπτερο. Πώς να καθίσουμε χωρίς κανόνες υγιεινής; Είμαστε κίνδυνος ο ένας για τον άλλο. Θα αποχωρήσουμε όχι από ιδιοτροπία, αλλά για λόγους αναγκαιότητας. Η αίθουσα δεν κάνει ούτε για δημοσίευση διαθηκών. Εμείς θα απευθυνθούμε στη διοίκηση του Πρωτοδικείου. Είμαι 76 ετών. Να μείνω όρθιος και να δικάσω; Είναι ζήτημα πολιτισμού. Δεν είναι περίπτερο να περνάμε να παίρνουμε και να φεύγουμε».

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για αύριο.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων, καθώς σήμερα έχει κληθεί σε απολογία για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια της υπόθεσης προθεσμία, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του. Η δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε για να αποκρύπτει τα χρήματα που εισέπραττε από την εγκληματική δράση του.

Κατά την μεταγωγή του σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ ο «ψευτογιατρός», «διακεκριμένος ογκολόγος» φώναξε προς τους δημοσιογράφους «με τους άλλους που έχουν γίνει καλά θα ασχοληθείτε;» σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις καταθέσεις των γονιών των δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν “θεραπευόμενα” από τον δήθεν επιστήμονα. Οι μαρτυρίες των γονιών άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων συγγενών των 12 θανόντων και των 14 ασθενών που επιδεινώθηκαν ραγδαία με τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες του “δόκτορα Κόντου”.

Κατά την αποχώρησή του από το ΜΟΔ για να μεταχθεί στην Ευελπίδων ο “ψευτογιατρός” επανέλαβε προς τους δημοσιογράφους πως πρέπει να ασχοληθούν και με τους ασθενείς που “έγιναν καλά” με τις δήθεν θεραπείες του : «Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Γι’ αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε; Οφείλω πολλές συγγνώμες και θα τις πω εκεί που πρέπει. Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.