, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διακόσιοι πρόσφυγες στο κρύο και στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού…

Συνάντηση στη μεθοριακή γραμμή Ελλάδας-Σκοπιών στην Ειδομένη του νομού Κιλκίς, πραγματοποίησε ο Μάρκος Μπολαρης ως επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ» με πρωτοβουλία εθελοντών και εκπροσώπους των προσφύγων που ζουν εκεί μαζί με παιδιά κάτω από αντίξοες συνθήκες επιβίωσης.

“Πάνω στη μεθοριακή γραμμή, στην ύπαιθρο με πολικές θερμοκρασίες, χωρίς νερό και τροφή. Σε καταλύματα από καλάμια του ποταμιού, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Με λοιμώξεις, πυρετούς, ασθένειες που ταλαιπωρούν πρωτίστως τα παιδιά. Ήδη θρηνούμε δυο νεκρούς” σημειώνει σε ανακοίνωση της η παράταξη Μπόλαρη και συνεχίζει:

“Ερμαια κυκλωμάτων λαθροδιακινητών, που συναγωνίζονται τους δουλεμπόρους. Καταγγέλλουν άγριους ξυλοδαρμούς από αστυνομικούς της γείτονος και μάλιστα μετά από καταδίωξη εντός ελληνικού εδάφους.
Κρίνεται η ελληνική πολιτεία και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, με την πλήρη απουσία ενεργειών:
• για την στήριξη των προσφύγων που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης,
• για την πρόληψη ασθενειών και λοιμώξεων,
• των ελληνικών και ευρωπαϊκών υπηρεσιών για την δίωξη των παράνομων διακινητών,
• για τον έλεγχο και την διασφάλιση των συνόρων,

• για την ασφάλεια του πολίτη αλλά και κάθε φιλοξενούμενου στη χώρα μας.

Είναι πια επιβεβλημένη η εύρεση άμεσης Ευρωπαϊκής  λύσης. Είναι επιβεβλημένη η επανεξέταση του κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ, που εγκλωβίζει στις ευρωπαϊκές χώρες του νότου πρόσφυγες που δεν επιθυμούν να μείνουν σε αυτές. Που αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως ασπίδα των κεντροευρωπαϊκών χωρών και ως αποθήκη ψυχών. Οι 200 πρόσφυγες στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού επιβιώνουν χάρη στη συνδρομή εθελοντών, νέων ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας.  Στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού.
Εκεί που κρίνεται:

• ο ευρωπαϊκός μας πολιτισμός,

• το κοινωνικό μας κράτος,

• η ελληνική φιλοξενία,

• η χριστιανική αλληλεγγύη,

τελικά, η Ανθρωπιά μας.

Για το ζήτημα από την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ» υποβάλλεται Έκθεση με τα γεγονότα και την ένταση του προβλήματος προς την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, την Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συνημμένα στην Έκθεση θα υποβληθούν:

– video ντοκουμέντα

– επιστολή του ιατρού που επισκέφτηκε τον καταυλισμό.

Τέλος, για το θέμα κατατίθεται από την περιφερειακή παράταξη σχετική Ερώτηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.