12:25, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Διανομείς στη Θεσσαλονίκη: Αρνούμαστε να δουλέψουμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε πως αρνείται να εργαστεί κατά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένεται να πλήξουν από σήμερα τη χώρα. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους « Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να καταγγείλει επώνυμα όσες εταιρείες/εργοδότες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή συναδέλφων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΠΡΟΣΟΧΗ! Προέχει η σωματική μας ακεραιότητα και ασφάλεια!

Αρνούμαστε να δουλέψουμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες!

Συνάδελφοι από αύριο Παρασκευή προβλέπεται ισχυρή κακοκαιρία (χιονοπτώσεις, παγετός και δυνατοί άνεμοι) που θα κρατήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα!

• Είναι κυριολεκτικά εγκληματικό, ενώ μετράμε πάνω από 50 νεκρούς συναδέλφους, η κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την ψήφιση αυστηρού νομικού πλαισίου για την απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες!

• Είναι κυριολεκτικά εγκληματικό, εργοδότες να εκβιάζουν με απόλυση συναδέλφους, αν δεν εργαστούν υπό τέτοιες συνθήκες!

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να καταγγείλει επώνυμα όσες εταιρείες/εργοδότες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή συναδέλφων μας.

Συνάδελφοι, να μην υποκύψουμε στις πιέσεις των εργοδοτών, να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ την εργασία, να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ να παίξουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών και να ενημερώσουμε ΑΜΕΣΑ την Επιτροπή στο τηλέφωνο 6982268508

Απαιτούμε

•Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).

• Αυστηροί έλεγχοι από το ΣΕΠΕ, για την τήρηση του νόμου 4611/2019 – αρ. 56 σχετικά με τις διατάξεις για την υγεία και την ασφάλεια των διανομέων: παροχή από τον εργοδότη των Μέσων Ατομικής Προστασίας (κράνος, μπουφάν και παντελόνι με προστατευτικά, γάντια, αδιάβροχα κτλ).

Όχι άλλοι νεκροί συνάδελφοι!

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…»