, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής σε 12.708 οικογένειες που διαμένουν σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων

Στα πλαίσιο του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας  για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα διανεμηθούν τον  ερχόμενο Σεπτέμβριο  σε 12.708 οικογένειες που διαμένουν σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.
Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 και θα περιλαμβάνουν ξηρά και νωπά τρόφιμα, προϊόντα Ε.Β.Υ.Σ. και βρεφικά.
Να σημειωθεί πως οι διανομές θα πραγματοποιηθούν υπό την αυστηρή τήρηση των κανονισμών ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19, που έχουν τεθεί από την Κείμενη Νομοθεσία.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40 εκ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με στόχο να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.