, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δικαστήρια: Κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος αντί του φίλου του!

Άνω κάτω ήρθε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την απόφαση να εμφανιστεί στο εδώλιο, κατηγορούμενος για ληστεία, ο φίλος του πραγματικού κατηγορούμενου παριστάνοντας εκείνον! Σκοπός ήταν να απαξιωθεί ο μάρτυρας κατηγορίας και θύμα της ληστείας, καθώς από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του.  

Το τέχνασμα, όπως το χαρακτήρισε η εισαγγελέας της έδρας, αποκαλύφτηκε από τον ίδιο τον συνήγορο του 56χρονου ομογενή κατηγορούμενου, μετά την κατάθεση του μάρτυρα για τη ληστεία. Ενημέρωσε το δικαστήριο πως με δική του πρωτοβουλία κάθισε στο εδώλιο ο φίλος του κατηγορούμενου. Το δικαστήριο αντέδρασε έντονα και αποφάσισε την επανάληψη της δίκης που έγινε σήμερα Πέμπτη. «Ξεπεράστηκαν τα όρια. Είναι εμπαιγμός του δικαστηρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. Μάλιστα στην έναρξη της διαδικασία η πρόεδρος έκανε έλεγχο ταυτότητας του κατηγορούμενου. «Εσείς είστε ο ίδιος», τον ρώτησε. 

Τελικά ο πραγματικός κατηγορούμενος, κρίθηκε αθώος, παρ’ ότι ο μάρτυρας κατηγορίας δεν ρωτήθηκε για το πρόσωπό του, καθώς στη δεύτερη φάση της δίκης δεν εμφανίστηκε. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε σχέση με τη ληστεία. Το περιστατικό έγινε το Νοέμβριο του 2015 σε βάρος του ηλικιωμένου, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από επτά άτομα. Τρεις ημέρες μετά κάλεσε την αστυνομία στην πλατεία Αριστοτέλους, υποστηρίζοντας ότι ο ένας εκ των δραστών είναι ο 56χρονος και παρά την άρνησή του συνελήφθη. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και αρνούταν επίμονα την εμπλοκή του.  

Η εισαγγελέας ενημέρωσε ότι θα διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στο πειθαρχικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου, ενώ ο δικηγόρος ζήτησε επανειλημμένα συγγνώμη από το δικαστήριο.  

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.