Δίκη μπάτλερ: «Είδε» κι άλλο δράστη ο ιατροδικαστής, φόρτιση με τις δύο μητέρες

Την εκτίμησή του ότι ο 25χρονος οικιακός βοηθός, που εργαζόταν ως μπάτλερ σε οικογένεια επιχειρηματία στο Πανόραμα και βρέθηκε νεκρός τον Φεβρουάριο του 2013, δολοφονήθηκε και από δεύτερο άτομο, εξέφρασε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το νεκρό σώμα του νεαρού εκείνες τις μέρες. Στην κατάθεσή του στο Στρατοδικείο, στην τρίτη ημέρα της δίκης με κατηγορούμενο τον 36χρονο γιο της οικογένειας, επιβεβαίωσε ότι η αιτία θανάτου ήταν ο στραγγαλισμός, όμως προκάλεσε και άλλα ερωτήματα ως προς τη συμμετοχή του δεύτερου ατόμου, αλλά και την ακριβή ώρα του τραγικού περιστατικού.  

Συγκεκριμένα ο ιατροδικαστής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι προφανώς ο 25χρονος ακινητοποιήθηκε από δεύτερο άτομο, καθώς δεν έφερε αμυντικά τραύματα, επομένως όταν στραγγαλίστηκε δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αναφερόμενος σε τραύματα σε ευαίσθητες περιοχές, δεδομένου ότι το έγκλημα αντιμετωπίζεται στο κατηγορητήριο ως σεξουαλικό, ισχυρίστηκε ότι τα ευρήματά του είναι παλιά. Πάντως από την κατάθεσή του προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με την ώρα του εγκλήματος. Όπως τονίστηκε στη διαδικασία, ενώ στην πρώτη κατάθεσή του στην ανακρίτρια προσδιόρισε την ώρα θανάτου δέκα ώρες από την ώρα της νεκροψίας, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο μίλησε για διάστημα 15- 20 ώρες, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αποδεικτική διαδικασία.  

Το κλίμα φορτίστηκε πάντως κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μητέρας του 36χρονου κατηγορούμενου, η οποία ανέφερε ότι επιχειρούσε να τηλεφωνούσε στη μητέρα του παιδιού, όμως το τηλέφωνο δεν λειτουργούσε επειδή ήταν στη χώρα της, στη Σρι Λάνκα. Αντίθετα η μητέρα του θύματος, που κλήθηκε να καταθέσει κατ’ αντιπαράσταση από το Στρατοδικείο, είπε ότι μίλησαν τρεις φορές και στην τελευταία της ζήτησε, η μητέρα του κατηγορούμενου, να μείνει στη χώρα της και να μην επιστρέψει στην Ελλάδα. «Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο», ανέφερε η μητέρα του κατηγορούμενου.  

Πριν τη διακοπή της δίκης υποβλήθηκε αίτημα για πραγματογνωμοσύνη σε ψηφιακούς δίσκους που δεν ήταν δυνατό να δει το δικαστήριο. Το Στρατοδικείο επιφυλάχθηκε και συνεχίζει τη Δευτέρα την εξέταση μαρτύρων.