, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δίκη για βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη (Βίντεο)

Δίκη της υπόθεσης για την επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021. Στο στιγμιότυπο η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά την είσοδό της στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Δίκη για βιτριόλι: Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη (7/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Λίγο πριν τις 9, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπου σήμερα θα συνεχιστεί η δίκη για την εις βάρος της επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Με την εξέταση των υπολειπόμενων μαρτύρων και την ανάγνωση εγγράφων αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, χωρίς να αποκλείεται και η έναρξη της απολογίας της 36χρονης Έφης Κακαράντζουλα, αν η διαδικασία «τρέξει» γρήγορα.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται η εισαγγελική πρόταση αλλά και η απάντηση του δικαστηρίου επί του αιτήματος των συνηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου σχετικά με την κλήση δύο προσώπων, που φέρεται να είχαν έντονη επικοινωνία με την κατηγορουμένη πριν και μετά την επίθεση της 20ης Μαΐου 2020. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που συνδέονταν φιλικά με την κατηγορουμένη, με τον 36χρονο άνδρα να φέρεται να είχε δεχτεί 14 κλήσεις από εκείνη μετά την επίθεση και αρκετά μηνύματα πριν από αυτή.

Πάντως, για το συγκεκριμένο πρόσωπο, υπάρχουν πληροφορίες, για μηνύματα που αντάλλασσε μαζί του η κατηγορούμενη από τον Απρίλιο του 2019. Μάλιστα, από αυτά τα μηνύματα προκύπτει πως η 36χρονη του ζητούσε να παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας, ενώ φέρεται να τον ρωτούσε σχετικά με την προμήθεια κάποιου προϊόντος που η ίδια δεν μπορούσε να πάρει. «Έλα ρε… Έφη εδώ! Θέλω να βρεθούμε νωρίτερα καθότι θέλω να μου βρεις κάτι που δεν μπορώ να πάω εγώ να το πάρω», φέρεται να έγραφε σε μήνυμά της προς εκείνον η κατηγορουμένη.

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» ανέφερε η πολιτική αγωγή ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος άνδρας. Μάλιστα, κατά την πρώτη συνεδρίαση, επισημάνθηκε από τους δικηγόρους της Ιωάννας ότι: «Το δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να κληθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που συνομίλησαν με την κατηγορουμένη μετά το συμβάν. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα, όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει».

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση απάντησε ότι επιφυλάσσεται να προτείνει επί του αιτήματος καθώς – όπως εξήγησε- «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι».

Στην περίπτωση που τελικά το δικαστήριο καταλήξει στην απόφαση απόρριψης του σχετικού αιτήματος, υπάρχει η δυνατότητα στο τέλος της δίκης και με την ανακοίνωση της απόφασης, το δικαστήριο να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ερευνήσει την ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα και να ανοίξει νέα δικογραφία για το θέμα.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.