Δημήτρης Παπαστεργίου: Θέτουμε τον πήχη των προσδοκιών μας ψηλά

Με την ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου άνοιξε τις εργασίες του το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ  που έλαβε στη Θεσσαλονίκη.

Τις εργασίες παρακολουθούν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπ εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο υφ εσωτερικών αρμόδιος για θέματα ΥΜΑΘ, Σταύρος Καλαφάτης.

Οι δήμαρχοι μέλη της ΚΕΔΕ  συναντήθηκαν δια ζώσης μετά από ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού γεγονός που σχολιάστηκε από τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαστεργίου κατά την ομιλία του. 

«Είναι σαν ψέμα  το ότι είμαστε πάλι εδώ στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο που έχουμε να τα πούμε από κοντά και 3 χρόνια από το τελευταίο συνέδριο. ‘Η πανδημία μας έκανε να χαθούμε. Σας παρακαλώ το νου μας στη μάσκα ώστε να παραμείνουμε όλοι υγιείς». 

Ο κ Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι μέσα από το συνέδριο «θα δώσουμε το στίγμα μιας αυτοδιοίκησης που αλλάζει και μετασχηματίζεται. Θέτουμε τον πήχη των προσδοκιών μας ψηλά και με ευκαιρία το συνέδριο κάνουμε ως αυτοδιοίκηση ένα δυναμικό ξεκίνημα». 

¨Ο κόσμος αλλάζει κι εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να παρακολουθούμε από τη θέση του θεατή. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε τολμηρές αλλαγές που θα μας λύσουν τα χέρια και θα είμαστε πιο χρήσιμοι στους πολίτες. Από κοινού με τα υπουργεία να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική αυτοδιοίκηση.

Ο κ Παπαστεργίου εξέφρασε την συμπαράσταση στους κατοίκους της Κρήτης που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και δεν μπόρεσαν να είναι ενώ ευχήθηκε στην προέδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά να βγει πιο δυνατή από την περιφέρεια της υγείας της.