, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού

Με αφορμή τη θεσμοθέτηση του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας για την καταπολέμηση της ασθένειας, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης, με στόχο τη σωστή πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία, δίνοντας το δικό του στίγμα, σταθερά δίπλα σε κάθε γυναίκα.

Ήδη, σήμερα το πρωί, ανασφάλιστες γυναίκες, με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, συμμετέχουσες στη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, βρέθηκαν στους χώρους του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου (Αγίου Στεφάνου 26) προκειμένου να εξεταστούν κλινικά από εθελόντρια γιατρό, ενώ στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν εργαστηριακές απεικονιστικές εξετάσεις (μαστογραφία, υπέρηχο).

Η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου, που διοργάνωσε με την υποστήριξη του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» και την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, θα επαναληφθεί τον προσεχή Μάρτιο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Νεάπολης – Συκεών υπό τον τίτλο «Η δύναμη της πρόληψης, νίκη της ζωής» για τον Οκτώβριο ως μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας και σε συνεργασία με το Σύλλογο ‘Άλμα Ζωής’ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν την τρέχουσα εβδομάδα μία σειρά εκδηλώσεων που ξεκινά την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο Κλειστό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου – Μεγάρων) με την προβολή της ταινίας “Ένα συνηθισμένο ζευγάρι”, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον Covid 19. Την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις της Ανδρομάχης Αθηναίου Γ.Γ. του Δ.Σ. του Συλλόγου ‘Άλμα Ζωής’ για τη βιωματική προσέγγιση του θέματος και της Λαμπρινής Παπαευθυμίου, Επιμελήτριας Α’ Χειρουργικής PHD στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, για την ιατρική προσέγγιση, καθώς και ερωταπαντήσεις με το κοινό.

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος στα Δημοτικά Ιατρεία

Παράλληλα, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ένας συμβολικός περίπατος με τίτλο ‘Βάλε τα ροζ για τον καρκίνο του μαστού και περπάτα μαζί μας’, στις 6 μ.μ., στο Γήπεδο Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, ενώ θα ακολουθήσει από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου δωρεάν προληπτικός έλεγχος στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου, και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, από τον Κωνσταντίνο Ζαραμπούκα, Ειδικό Μαστολόγο, Χειρουργό Μαστού. Συγκεκριμένα, οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, την  Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στο Κ.Α.Π.Η. Πεύκων, Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου, Β΄Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Γ’ Κ.Α.Π.Η. Συκεών, αντίστοιχα (Πληροφορίες: 2313 313 151).

«Το προλαμβάνειν εστί καλύτερο του θεραπεύειν»

«Το προλαμβάνειν εστί καλύτερο του θεραπεύειν» τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας την ιπποκράτειο ρήση και επισημαίνοντας ότι «η πρόληψη είναι η πιο έγκαιρη θεραπεία», ενώ προσθέτει με σαφήνεια ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε γυναίκα, βρίσκεται σταθερά και ουσιαστικά δίπλα της, προσηλωμένος στην έννοια της ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης και της πρόληψης». «Δεν πρέπει να αμελείτε την υγεία σας, ούτε λόγω της πανδημίας του Covid-19, ούτε εξαιτίας των απαιτητικών ρυθμών της καθημερινότητας, ούτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, ούτε να αποφεύγετε να αναζητάτε υγειονομική περίθαλψη όταν τη χρειάζεστε» σημειώνει ο κ. Δανιηλίδης προτρέποντας όλες τις γυναίκες «να μη διστάζουν να απευθύνονται στα Δημοτικά μας Ιατρεία και το σύνολο των Κοινωνικών και Ιατρικών Υπηρεσιών του δήμου». Όπως, μάλιστα, υπογραμμίζει ο δήμαρχος «με αυτό το στόχο, το  νέο, καινοτόμο, 8όροφο Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο που ετοιμάζεται, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά με δημοτικούς πόρους, έχει προβλεφθεί να περιλαμβάνει και σύγχρονο μαστογράφο, προκειμένου να δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις συνδημότισσές μας να πραγματοποιούν τους προληπτικούς τους ελέγχους».


«Η Κοινωνική μας Υπηρεσία συμμετέχει και φέτος ενεργά στη διεθνή προσπάθεια ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού, υπενθυμίζοντας, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες εμάς τις γυναίκες να πραγματοποιήσουμε το πολύ σημαντικό ραντεβού μας με την πρόληψη, την πολύ ουσιαστική υποχρέωσή μας απέναντι στον εαυτό μας» σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παρή Γενίτσαρη, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστο Γαλανό να συμπληρώνει ότι «τα Δημοτικά μας Ιατρεία βρίσκονται πάντα στη διάθεση όλων των συμπολιτισσών μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.