, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμος Προποντίδας: Σε χρώμα ροζ ο μήνας Οκτώβριος – Αφιερωμένος στην πρόληψη καρκίνου του μαστού

Στην πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του  μαστού αφιερώνουν τον μήνα Οκτώβριο ο Δήμος Προποντίδας και η Κοινωφελής Επιχείρηση. Περισσότερες από 200 γυναίκες θα μεταφερθούν φέτος από τον δήμο σε ιατρικό κέντρο, για να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφία που είναι απαραίτητη  εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Επίσης, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης σε διάφορες κοινότητες του δήμου στο πλαίσιο της ομαδικής συμμετοχής στο «9ο Sail for pink» στηρίζοντας τον σύλλογο γυναικών με καρκίνο του μαστού νομού Θεσσαλονίκης «Αλμα Ζωής».

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με την εκδήλωση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης με θέμα: «Καρκίνος του μαστού: Εκδήλωση ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου 2021 στο Πολιτιστικό  Κέντρο Ν. Τρίγλιας και ώρα 18.00 το απόγευμα.

Ομιλήτριες:

• Γωγώ Τσακογιάννη Gogo Tsakoyani: «Μ’ αγαπώ», Βιωματική Εμπειρία

Συγγραφέας- life coach

• Πάρτσια Δέσποινα, «Ανασταλτικοί παράγοντες πρόληψης: Μιλώντας για τον φόβο»

Ψυχοθεραπεύτρια, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» ν. Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στο φουαγιέ θα παρουσιαστούν όλες οι κοινωνικές δράσεις του Δήμου και θα μπορεί όποιος επιθυμεί να λάβει ενημέρωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.