02:24, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Δορυφόρος καταγράφει την… καταστροφή της Θάσου

Θάσος Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service-Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τη λεπτομερή καταγραφή σε χάρτες όλων των δεδομένων που αφορούν στο νησί και ειδικότερα τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά….
«Καλύτερη μέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή για τη Θάσο ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου βρίσκεται σε ύφεση.Ο κ. Καπάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα οι δυνάμεις πυρόσβεσης, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε κινητοποίηση (όλα τα εναέρια μέσα και πάνω απο 300 πυροσβέστες με 100 οχήματα, μηχανήματα, στρατός και πλήθος εθελοντών), θα τελειώσουν με την πυρκαγιά, η οποία τώρα έχει μόνο κάποιες διάσπαρτες εστίες και αρχίζει το άλλο δύσκολο σκέλος, που είναι η αποτίμηση της καταστροφής και η αποκατάσταση των ζημιών.
Σε αυτό το πλάισιο, με εντολή του κ. Καπάκη, ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικης Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service-Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τη λεπτομερή καταγραφή σε χάρτες όλων των δεδομένων που αφορούν τη Θάσο και ειδικότερα τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά. Το αίτημα της ΓΓΠΠ, έγινε αμέσως δεκτό από την ΕΕ και αναμένεται άμεσα η διάθεση χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, για τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί / ΑΠΕ ΜΠΕ