, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Δυο ιστορίες πίσω από μια… υπουργική κάρτα και μια "ξεχασμένη" ανακάλυψη!

Tsarouxa
του Βαγγέλη Στολάκη
Με μια πρωτότυπη κάρτα που θυμίζει έντονα… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ευχήθηκε σε συνεργάτες, φίλους και δημοσιογράφους η υφυπουργός Εσωτερικών (πρώην Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά!
Δίπλα από τις ευχές δεσπόζει το λιοντάρι της Αμφίπολης, σήμα κατατεθέν του λόφου Καστά.
Η επιλογή του λέοντα της Αμφίπολης φαίνεται πως έγινε για δυο λόγους. Αφ’ ενός η εκλογική περιφέρεια της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά είναι οι Σέρρες, επομένως η υφυπουργός δεν θα μπορούσε να ευχηθεί ένα ευτυχισμένο νέο έτος με κάτι διαφορετικό.
Ένας δεύτερος λόγος έχει να κάνει με ένα ζήτημα προσωπικό. Η Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στον Τύμβο Καστά που βρέθηκε στο χωριό Μεσσολακκιά είναι στενή φίλη της υφυπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Γνωρίζονται από την εποχή που η κ. Κόλλια ήταν απλή βουλευτής και μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη των Σερρών.
Η Σερραία πολιτικός μάλιστα ήταν από τους λίγους που πίστεψαν εξ’ αρχής στην ανακάλυψη της κ. Περιστέρη και προσπάθησε με διάφορους τρόπους να την ενισχύσει.
Η κ. Τσαρουχά μάλιστα ήταν αυτή που εισηγήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 στον Πάνο Καμμένο να μιλήσει στον Αλέξη Τσίπρα για να παραμείνει η αρχαιολόγος στη θέση της. Πρόταση που εισακούστηκε στις αρχές…