, Παρασκευή
27 Ιανουαρίου 2023

Δύο νεκροί από το σεισμό στη Λευκάδα- Εκκενώθηκε κέντρο υγείας

mantra-seismos
Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της σεισμικής δόνησης που χτύπησε το πρωί της Τρίτης την Λευκάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκρές είναι δύο γυναίκες στα νότια του νησιού, στο χωριό Πόντι της Βασιλικής και στο χωριό Αθάνι στα νοτιοδυτικά.
Όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο protothema.gr o υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Λευκάδας Δημήτρης Γεωργουλόπουλος, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πόντι κοντά στη Βασιλική, όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.
Πληροφορίες από το ίδιο χωριό αναφέρουν ότι η γυναίκα βρισκόταν μέσα στο σπίτι της με τα παιδιά και τα εγγόνια της, ενώ ήταν η μόνη που δεν πρόλαβε να βγει.
Λίγο αργότερα ο αντιπεριφερειάρχης της Λευκάδας Διονύσης Χαλικιάς, επιβεβαίωσε και δεύτερη νεκρή στο χωριό Αθάνι, που καταπλακώθηκε μέσα στο σπίτι της.
Επιπλέον, εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στη Βασιλική για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχαν ασθενείς καθώς είναι μόνο για τις πρώτες βοήθειες. Δείτε το βίντεο στο paraskhnio.gr