, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

EΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ… ΜΕΤΡΟ!

Metro_ND
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή προς τους: Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Νικόλαο Σταθόπουλο, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο και Γενικό Διευθυντή Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Κωνσταντινίδη, με θέμα την καθυστέρηση κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης και το θέμα που προέκυψε με τον σταθμό της οδού Βενιζέλου.

Η επιστολή αναλυτικά:
«Το έργο αυτό, που είναι γνωστό σε όλους ότι έχει ως σκοπό να ανακουφίσει συγκοινωνιακά τους κατοίκους της και να συμβάλλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης, καθυστερεί δραματικά και θα λέγαμε επιγραμματικά ότι έχει βαλτώσει.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται γύρω από τα εργοτάξια του Μετρό, αφού η διαμορφωθείσα κατάσταση πρόσβασης του κοινού προς τις επιχειρήσεις αυτές έχει καταστεί εντελώς αδύνατη.

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο γιατί, όπως πληροφορούμαστε, ο σχεδιασμός για την δημιουργία σταθμού επί της οδού Βενιζέλου – που είναι το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης – επανεξετάζεται ή ακόμη και καταργείται, με το αιτιολογικό ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα.

Θα παρακαλέσουμε, λοιπόν, να τελειώσει επιτέλους το έργο του Μετρό, όπως αρχικά είχε σχεδιασθεί και μάλιστα σε σύντομο χρόνο γιατί για ένα τέτοιο έργο που πρόκειται να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε ένα εμπορικό κέντρο και να ανακουφίσει συγκοινωνιακά τους κατοίκους της και τους τουρίστες, βρίσκεται κάθε φορά και ένας λόγος να καθυστερήσει η κατασκευή του και αυτό είναι εις βάρος των επιχειρηματιών του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.

Μάλιστα, θέλουμε να επισημάνουμε και την υποψία μας μήπως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του και βρίσκονται συνεχώς προφάσεις για να μην ολοκληρωθεί;

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε ως Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί πάνω από 120.000 μέλη, να ενημερωθούμε άμεσα για το πώς έχει το πάρα πολύ σοβαρό αυτό θέμα, που αφορά όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Για τον λόγο αυτό – γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την πόλη μας καθώς και τις προσπάθειες που προσωπικά καταβάλλετε για την αποπεράτωση του έργου – θα παρακαλέσουμε όπως, με πρωτοβουλία σας, πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη με τους λοιπούς παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι μας για την πορεία του έργου και να ληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν περαιτέρω, ώστε το έργο να παραδοθεί άμεσα».

Για την Ο.Ε.Ε.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ