, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Eπίθεση του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Ηλιούπολης

Επίθεση στο δημαρχείο Ηλιούπολης πραγματοποίησε τα ξημερώματα η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες.
Αυτή τη φορά, γύρω στις 4.30, ομάδα μελών του Ρουβίκωνα έσπασε με σφυριά τα τζάμια της εισόδου του δημαρχείου, ενώ λίγο αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη με κείμενο που ανάρτησαν σε ιστότοπο του αντιεξουτσιαστικού χώρου.
Στο κείμενο ο συντάκτης αναφέρει ότι προχώρησαν στη σημερινή ενέργεια, μετά το ατύχημα με πτώση της γερανογέφυρας που από θαύμα δεν προκάλεσε θύματα, κάνοντας λόγο για διαπλοκή στο θέμα της ανάθεσης έργων από τον δήμαρχο σε εταιρείες. Επισημαίνει ότι την πρώτη φορά που μέλη της ομάδας πήγαν στο δημαρχείο για τον ίδιο λόγο δεν απείλησαν κανέναν, όπως το παρουσίασε ο δήμαρχος και καλούν τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση σε αυτοοργάνωση για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, καθώς και «κάθε έναν και κάθε μία να μην συμμετάσχει σε στημένα εθνικά ή αυτοδιοικητικά εκλογικά πανηγύρια».
Η συλλογικότητα είχε πραγματοποιήσει άλλη μία επίθεση στο ίδιο δημαρχείο και στις 17 Απριλίου με στόχο το γραφείο του Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου.
Όταν κατάφεραν να φτάσουν στο γραφείο του Δημάρχου, προπηλάκισαν και έσπρωξαν μια εκ των συνεργατών του, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος ενεπλάκη μαζί τους προσπαθώντας να προστατεύσει τις εργαζόμενες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.