Έφερνε εργάτες στην Ελλάδα και τους άφηνε απλήρωτους

Κατηγορούμενη για εργασιακό trafficking είναι 62χρονη Ρουμάνα που συνελήφθη στον Προμαχώνα και το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Έχει ήδη καταδικαστεί στη χώρα της, όπου επιβλήθηκε φυλάκιση 4 ετών για εμπορία ανθρώπων, χωρίς όμως η υπόθεση να έχει γίνει γνωστή στην Ελλάδα.  

Η γυναίκα καταδικάστηκε ότι τη διετία 2007 και 2009 μαζί με δύο συγγενείς της μετέφεραν από τη χώρα τους στην Ελλάδα και φρόντισαν για τη διαμονή τους ομοεθνείς τους για να εργαστούν σε διάφορες δουλειές, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι. Ωστόσο σύμφωνα με το κατηγορητήριο που την βαρύνει δεν έδωσε ποτέ τα χρήματα για τους μισθούς των ανθρώπων, ενώ οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης ήταν άθλιες.  

Η 62χρονη συνελήφθη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά την είσοδό της στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα και όταν ελέγχθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί η ποινή σε βάρος της. Έτσι κινήθηκαν οι διαδικασίες για να κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών εάν παραδοθεί στις ρουμανικές αρχές. Η γυναίκα είχε εκτίσει ένα μέρος της ποινής της και υπολείπονται 3 χρόνια και 7 μήνες, ΄0ομως παραμένει άγνωστο για ποιόν λόγο είχε αποφυλακιστεί.