Έφοδοι του ΣΔΟΕ σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

 
paralia
Δραστικά μέτρα από το ΣΔΟΕ που πλέον μπαίνει σε επιχειρήσεις, παίρνει τις εισπράξεις και φεύγει
– Το εκάστοτε κλιμάκιο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εισέρχεται στο μαγαζί με τη συνοδεία αστυνομικών και το ποσό που κατάσχει αφαιρείται από τις οφειλές του επιχειρηματία
– Έφοδο σε καφετέρια με ομπρέλες έκανε την Κυριακή αποσπώντας 10-15 χιλιάδες ευρώ, καθώς λόγω της μέρας ο τζίρος ήταν πολύ μεγάλος
– Το μέτρο ισχύει εδώ και έξι μήνες κι έπονται νέες έφοδοι σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου
Δραστικά μέτρα αποφάσισε να πάρει το ΣΔΟΕ, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Προχωρούν σε κατασχέσεις εισπράξεων βάζοντας… χέρι στο ταμείο έναντι της οφειλής του επιχειρηματία στην εφορία! Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθονται επί ώρες στην εκάστοτε επιχείρηση και κάθε είσπραξη την παίρνουν οι ίδιοι και όχι ο μαγαζάτορας.

Κατέσχεσαν 10 με 15 χιλιάδες ευρώ από καφετέρια με ξαπλώστρες που είχε την Κυριακή τεράστιο τζίρο, λόγω της ημέρας

Αυτό συνέβη και την Κυριακή, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Alpha, καθώς άνθρωποι του ΣΔΟΕ με συνοδεία αστυνομικών βρέθηκαν σε καφετέρια με ξαπλώστρες και παραμένοντας στο χώρο για πολλές ώρες κατέσχεσαν ότι έσοδο είχε ο επιχειρηματίας από τον σημερινό του τζίρο. Έναν τζίρο που έφτασε αισίως τις 10 με 15 χιλιάδες ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει εδώ και 6 μήνες και ότι το ΣΔΟΕ είχε στο παρελθόν κάνει το ίδιο και σε δύο ακόμα επιχειρήσεις. Πλέον, το ΣΔΟΕ προετοιμάζεται για νέες εφόδους σε επιχειρηματίες που δεν έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών τους και που δεν πληρώνουν τις δόσεις προς την εφορία.
Στο στόχαστρο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν μπει ουζερί, καφετέριες, ταβέρνες και ζαχαροπλαστεία.
Επιχειρηματίας στου οποίου το μαγαζί μπήκαν και κατέσχεσαν την είσπραξη είπε: “Μπήκαν στο μαγαζί με κόσμο με δουλειά και με αστυνομική συνοδεία πήραν την είσπραξη και έφυγαν. Και αυτό το θεωρούν νόμιμο”.